Saltar al contingut Saltar a la navegació

LO SIENTO STUDIO. Pedra, paper disseny

A cura d'Anna Roigé.

Exposició que mostra un recull de l’obra gràfica de l’estudi.

Després de començar la carrera de disseny industrial a l’Escola de Disseny Elisava (Barcelona), Borja Martínez es va trasllada a Londres el 1999 per estudiar disseny gràfic al London College of Printing (avui, London College of Communication). 

Durant aquells quatre anys, va compaginar els estudis amb una feina a mitja jornada com a dissenyador a l’estudi Visioncorp; el 2004, torna a Barcelona per treballar a Gráfica (www.graficadesign.com) i, un any més tard, a Basedesign (www.basedesign.com), a mitja jornada. 

El 2005, Borja Martínez funda en solitari l’estudi Lo Siento, des d’on comença a desenvolupar diversos projectes de disseny i direcció d’art per a clients com Sandro Desii (fabricant italià de pasta i gelats amb el qual l’estudi va ser reconegut amb dos premis Laus pel disseny del seu packaging), The Pinker Tones (grup de música electrònica), Txoco (gastronomia), Roca (sanitaris), El Bulli (gastronomia), Macaco (músic), Easyled (empresa d’il·luminació), Triticum (premiat amb un Laus de plata el 2013), Acción Cultural Española AC / E, DHUB Museu del Disseny, CaixaForum, Museu Picasso, Dauro, Blanca de los Pirineos (guardonat amb un Laus de plata el 2013), i Audi, entre molts d’altres. 

El 2010, Lo Siento és guardonat pel FAD (Foment de les Arts Decoratives) amb el premi Gran Laus pel projecte «Empo» (clínica d’osteopatia per a la qual va desenvolupar una tipografia polièdrica artesanal única).  

El 2014, Borja Martínez és nominat per formar part de l’assemblea FAD. Aquell mateix any l’estudi és guardonat amb sis premis Laus pels projectes Can Pizza, Can Cisa, Erik Rosdahl, Partida Creus, Comaxurros i Nomomoto en categories que van des de la identitat corporativa, el packaging o el naming fins a la direcció d’art en il·lustració. 

Actualment l’estudi està treballant en projectes que van des d’un restaurant a París, una agència creativa a Bahrain, una campanya nadalenca per a la revista de la periodista Oprah Winfrey, una agència de management a Miami, o una peça física per al futbol base del FC Barcelona, entre d’altres.

L’octubre de 2016 entra a formar part de la prestigiosa AGI (Alliance Graphique Internationale).

Avui dia, Lo Siento reuneix un equip de sis professionals i continua treballant en projectes en els camps del disseny corporatiu, el packaging, la restauració o el disseny de webs i d’exposicions.

L’estudi està especialment interessat a abordar íntegrament els projectes d’identitat. El tret més característic del treball de Lo Siento és la seva aproximació física i material a les solucions gràfiques, fet que dona com a resultat un disseny en el qual allò gràfic i allò industrial conviuen, en una constant recerca d’aliances amb els processos artesanals.

Fitxers