Saltar al contingut Saltar a la navegació

TOYS

Els Toys, (Art Toys o Vinil Toys), són ninots de vinil, amb infinitat de formes i personatges.

El seu origen se situa al Japó, on va sortir un moviment urbà que creava versions limitades de joguets col·leccionables dirigits a un públic adult. Dibuixants de còmic i graffiters converteixen aquests ninots en una icona de la moda urbana. A mesura que es van anar fent més populars es van anar fent també més comercials i es van anar estenent cap als Estats Units. Darrerament ja han envaït diferents espais d’Europa. D’aquesta manera han passat de ser una raresa a ser una tendència. Venien d’un món més underground però ara cada cop és més fàcil trobar-los arreu.

En la mostra de La Panera i de la mà de Mondotoyz, en podem veure de fets per artistes, dissenyadors, il·lustradors i amb tirades limitades, dirigits a col·leccionistes. Però a la vegada també en trobem de més assequibles; o que fins i tot ens els podem customitzar nosaltres mateixos, fent que el circuit s’ampliï i no només sigui per a col·leccionistes. Són els anomenats DIY (Do it yourself) que ens ofereixen la possibilitat de personalitzar-los a la nostra manera i fer-ne una peça única.

A La Panera hem volgut que fossin un nou mitjà d’expressió, un nou suport per a l’art, i no només siguin joguets. Per aquest motiu, es convidarà alguns artistes per a què realitzin la seva intervenció en un Toy. (Marta Cerdà / Martín Vitaliti / Black Tulip / Curro Claret / ferranElOtro Cesc Grané / Irene Minovas / Juan López Emili Padrós / Ana Mir)

La mostra es complementa amb una sèrie de vinils del dissenyador i il·lustrador Cesc Grané. Els seus personatges reben una forta influència de l’art i la cultura japonesa, sobretot dels Toys i l’estètica nipona.

Fitxers