Saltar al contingut Saltar a la navegació

VESTIR I DESVESTIR COSSOS. Fenomenologies d’aparició

El potencial «performatiu» de la moda, la seva capacitat generativa, rau en el seu caràcter eminentment públic. És en aquest sentit que el disseny de moda té una especial rellevància en la seva capacitat d’actuar en els nostres cossos. La indústria de la moda no tan sols ha normativitzat la identitat de gènere d’acord amb la repetició de trets que s’identifiquen amb allò femení o allò masculí, sinó que també ha formulat una sèrie de cossos paradigmàtics, desitjables, canònics, i alhora, ha intentat ocultar la deformitat i la diferència.

L’exposició «Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició» proposa una reflexió des de la moda i l’art sobre el cos. La pregunta que ens fem és quin seria aquell límit que separa la moda com una forma d’adoctrinament i el vestir com a mode d’aparició, de pensar-se i de fer-se.

Artistes participants:
Ana Laura Aláez / Nora Ancarola / Stéphanie Baechler / Ramon Guillén-Balmes / Isabel Banal / Anna-Sophie Berger / Denys Blacker / María Castellanos / Júlia Coma Vilarasau / Lucía Cuba / David Delfín / Emma Escuer / Pepe Espaliú / Ali Yerdel i Anastasia Pistofidou / Laura Fernández Antolín / Esther Ferrer / Lena Gallovicova / Nadine Goepfert / Rubén Grilo / Enric Majoral / Ana Mir / Txell Miras / Juan Luis Moraza / María Morgui / Juan Muñoz / Peter Pohjola / Maria Palomeras / Miriam Ponsa / Joana Poulastrou / Laura Puigdellívol / Mariaelena Roqué / Tea Sirbiladze / Jana Sterbak / Pan Weiju.

Fitxers