Saltar al contingut Saltar a la navegació

Aimar Pérez Galí Jaime Conde-Salazar

El maig de 2018 es va iniciar la tercera residència del programa, a càrrec d’Aimar Pérez Galí i Jaime Conde-Salazar, amb el projecte Touching improvisation. En un primer moment, es va proposar la realització d’un taller que exploraria els aspectes performatius de l’acció comuna de tocar. Amb aquesta acció, que parteix de la base de la dansa postmoderna, es pretenia analitzar quin coneixement se’n pot extreure per millorar la pràctica hospitalària, així com valorar de quina manera això pot oferir eines a l’equip mèdic respecte del tacte cap al pacient.

Després d’assajar diferents vies per intervindre en el Servei d’Oncologia Radioteràpica, el projecte ha conclòs en una publicació “Cuadernos sobre el tocar” que aborda el sentit del tacte des de l’òptica de la dansa, aportant propostes que siguin útils per a l’equip sanitari i per als estudiants en pràctiques a la Unitat de Radioteràpia. Els continguts d’aquesta publicació es defineixen en relació amb les propostes i els comentaris de l’equip sanitari obtinguts a través d’entrevistes realitzades el setembre de 2019.

Amb aquest projecte, que es centra en treballar el cos des de la creació contemporànea, obre una via de treball, que pensem pot ser molt fructífera, a l’hora de plantejar  intervencions de creació contemporània en àmbits sociosanitaris.

Fitxers