Saltar al contingut Saltar a la navegació

Nadal a la Panera

El Centre d’Art la Panera celebra les festes de Nadal amb la realització d’activitats lúdiques i tallers adreçats al públic d’edats compreses entre 6 i 12 anys. Aquestes activitats tenen l’objectiu d’apropar els diferents llenguatges artístics de l’art contemporani a través d’artistes residents a l’Associació Experimentem amb l’art (Barcelona).

Dia 22 de desembre de 2007: MAR ARZA i JORDI FERREIRO
Dia 4 de gener de 2008: MARIA COSMES i ANNE-SOPHIE DE VISSCHER
Edat: 6 a 12 anys
Horari: de 10 a 13 h
Límit d’inscripció: 20 de desembre
Places limitades
Preu gratuït

MAR ARZA  (Castelló, 1976)
Es pot fer escultura amb els llibres?
Roman en les paraules, que retalla de llibres i les fa seves, per a crear paisatges discursius arran de la lectura d’una obra. La literatura es va creuar amb el seu treball mentre estudiava un postgrau a la Winchester School of Art, becada per la Fundació Canyada-Blanch. Exposa habitualment a la Galeria Cànem, a més de participar a fires com Arco, Art Miami o Arte Santander.
Aquest taller es planteja com un espai d’experimentació, on es trenca amb el format tradicional de llibre i amb els recintes sacres de l’objecte com a intocable. Així es fa un intent d’introduir-lo com a material de joc i diàleg , tot apropant la lectura i l’escriptura com a eina accessible.

JORDI FERREIRO (Barcelona, 1982) 
L´Art fora dels museus!
Format en el camp del Disseny Gràfic i Multimèdia, treballa sobre conceptes com la forma, el color, la llum, l’espai i la funció de l’espectador respecte a l’obra d’art
A partir de conceptes com Art al carrer, Graffiti i Street Art, treballarem una idea d´Art com a pràctica lúdica. Realitzarem un dibuix/gràfic amb cinta aïllant.
 
MARIA COSMES ROMÁN (Barcelona, 1963)
Fem una performance!
Antropòloga, artista visual i performer. Ha presentat la seva obra en exposicions i certàmens nacionals i internacionals El seu treball se centra en la recerca d’un marc diferent de relacions entre persones, de reconeixement mutu, en què la diferència no hagi de desembocar necessàriament en la violència. I això assaja de fer-ho a través d’imatges plàstiques vives amb la col·laboració del públic.

En aquest taller els nens i nenes s’aproparan a la performance, utilitzant  el moviment i la interacció comunes com a recurs per trobar un equilibri harmoniós global enmig de les diferents tensions individuals.

ANNE-SOPHIE DE VISSCHER (Uccle, Bèlgica, 1981)
Espai, explica’m les teves històries...
Com a artista i ciutadana d’avui, s’interessa molt per l’arquitectura i els paisatges urbans amb els quals ens relacionem diàriament.
Al seu treball hi ha una constant predominant per qüestionar i activar la relació entre el cos i l’espai. Considera el cos com un estat de relació, el cos que es mou, troba i dibuixa el nostre entorn formal i relacional a través del trasllat i el joc.

En aquest taller intentarem despertar un tros de l’espai arquitectònic del nostre entorn. Despertar en el sentit que podem explicar històries amb els murs, les portes, les finestres o un tros de sòl, i donar a aquest espai nostre una connotació més viva i íntima.

taller Mar Arza