Saltar al contingut Saltar a la navegació

Pedro Mora

Sevilla
1961

Please show your support (Insectos en el pasamanos), 1993
Escultura (fusta, metall i marietes)
125 × 12 cm
Inv. CE0068

Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera
Fons Centre d’Art la Panera


L’interès de Pedro Mora pels animals i vegetals l’aproxima al món de la ciència. Per realitzar l’obra Please show your support ha actuat com un entomòleg, tot i que amb unes intencions i uns objectius ben diferents. Mora ha recollit un gran nombre de marietes per transformar la nostra percepció del món quotidià a partir de l’alteració d’un objecte de l’àmbit domèstic: un senzill passamà, que veu transformat el seu caràcter utilitari i anodí per una munió d’insectes que, de manera inesperada, pot provocar en nosaltres la irrupció d’allò sinistre.

________

Sense títol, 1993
Paper de vidre perforat amb ous de papallona
64 × 79 cm
Inv. CE0068

Sense títol, 1993
Paper de vidre perforat amb ous de papallona
64 × 79 cm
Inv. CE0133

Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera
Fons Centre d’Art la Panera


Pedro Mora, fascinat per la capacitat creadora del món natural, que entén com una escriptura extraartística, trasllada els elements naturals a l’esfera de l’art.
Mora substitueix la còpia d’allò real per l’apropiació directa i íntegra d’aquells elements reals que li interessen. Així, aboleix la idea d’autoria en sentit romàntic, des del moment en què vincula els processos naturals, intrínsecs a cadascun dels organismes vius escollits, al procés creatiu, quelcom que és perceptible en aquests dibuixos, que són fruit de les postes d’ous de les papallones dels cucs de seda.