Saltar al contingut Saltar a la navegació

2 Jornades del Seminari de Formadors i d’Educació Visual i Plàstica

El passat 29 d’octubre el Servei Educatiu del Centre d’ Art la Panera va presentar, en el marc de les II Jornades del Seminari de Formadors d’ Educació visual i Plàstica de l’ ICE de la Universitat Rovira i Virgili, la seva experiència de treball amb les escoles de Lleida.
En aquestes jornades, el Servei Educatiu de la Panera va presentar com, a partir de l’exposició «Afinitats Electives», les escoles i el Servei Educatiu han treballat conjuntament per crear processos de treball al voltant dels continguts de l’exposició que permetin exportar-los cap a diverses àrees del currículum, tot donant una especial significació a la multidisciplinarietat, característica rellevant de la creació contemporània.
“Aquestes jornades tenen com a tema central la comprensió de l’art i l’ univers de les imatges com a problema central en la didàctica de les arts visuals en l’educació primària i secundària. L’anàlisi crítica dels currículums fa necessari un ampli debat sobre el concepte de competències (bàsiques i pròpies de l’àrea) i el seu abast, tant des de la perspectiva de la didàctica de les arts visuals com des de les propostes interdisciplinàries. Amb aquestes jornades volem obrir aquest debat a tots els membres de la comunitat educativa, amb la contribució d’experts externs”. 
Albert Macaya, coordinador del seminari d’ educació visual i plàstica