Saltar al contingut Saltar a la navegació

Arts visuals al Centre d’Art la Panera. Educa amb l’Art 16/17 a Lleida

Formació d’Arts Visuals al Centre d’Art la Panera de Lleida, adreçada a professionals de l’acció social i educativa.

Objectius: Activar la reflexió a través de les pràctiques artístiques contemporànies. Descobrir processos creatius d’arts visuals que fomentin el desenvolupament personal, l’autodeterminació i les relacions interpersonals. Aprendre estratègies de mediació cultural que puguin transformar els teus projectes en experiències més inclusives. Conèixer propostes d’art contemporani que treballen amb processos col·laboratius.

Què aprendrem junts? Aquest curs va dirigit a professionals de l’àmbit social interessats en realitzar projectes artístics en els seus contextos de treball per fomentar la inclusió social. La cultura és l’escenari perfecte per a celebracions la diversitat humana. Partint de la idea "Res sobre nosaltres sense nosaltres ", els projectes col·laboratius permeten que les mateixes persones siguin les que liderin les transformacions del seu entorn directe, aportant valor a la seva comunitat. Junts abordarem estratègies que, des de la creació contemporània, et permetin dissenyar i implementar activitats artístiques connectades amb el teu entorn.

Per participar en aquest curs et convidem a portar:

- Un llibre que t’agradi

- Una càmera de fotos (la del teu dispositiu mòbil també val)

- Ganes d’experimentar i sorprendre’t!

Formadora Amanda Robledo és doctora en Belles Arts per la UCM i cofundadora de l’Associació Debajo del sombrero, una plataforma per a la formació, difusió i desenvolupament d’artistes amb diversitat funcional. Com a investigadora i mediadora cultural, s’ha especialitzat en projectes d’accessibilitat i inclusió en contextos educatius i artístics com: La Casa Encendida, Facultat de Belles Arts de la UCM, Matadero Madrid, Medialab-Prado o Institut Cervantes. É també Cofundadora de l’entitat cultural Pedagogías Invisibles, des d’on treballa en l’actualitat al voltant de les pràctiques artístiques col·laboratives, promovent projectes d’art + educació en els quals es possibilita la participació de persones amb discapacitat intel·lectual en la cultura com a ciutadans de ple dret.


De 10 a 14h.