Saltar al contingut Saltar a la navegació

Converses sobre Col·leccionisme

Amb motiu de l’exposició Col·lecció d’art contemporani 3, de l’Ajuntament de Lleida, el Centre d’Art la Panera ha programat un seguit d’activitats vinculades amb el col·leccionisme.

Converses sobre col·leccionisme reuneix especialistes vinculats amb la pràctica del col·leccionisme contemporani per presentar les múltiples lectures que abasta aquest camp. Col·leccionar obres d’art contemporani ha esdevingut una pràctica destacada dins el col·leccionisme d’obres d’art. Tanmateix, les característiques pròpies de les obres contemporànies conforma un context ben diferent a la resta de les modalitats de col·leccionisme d’art com ara la conservació i difusió d’aquests tipus de llegats, atès els nous formats i suports de la creació contemporània.

20.00 h CONVERSA
Carlos Urroz + Carlos Vallejo i Mª José Iriarte
QÜESTIÓ GENERACIONAL. Col·leccionistes de menys de 40

Una conversa entre Carlos Urroz i els col·leccionistes María José Iriarte i Carlos Vallejo, els quals han anat reunint un interessant grup de fotografies, pintures, escultures i vídeos d’artistes internacionals de la seva generació com Anri Sala, Jan de Cock, Angela Bulloch, Wolfgang Tillmans, Sergio Prego, Santiago Sierra, Sam Taylor Wood... La conversa tractarà l’inici d’una col·lecció, la manera de mirar i apreciar l’obra dels artistes i sobre l’existència –o no- de vincles estètics i iconogràfics entre persones de la mateixa generació.

21.30 h VISITA GUIADA – SOPAR
Xixo + Joan Burgués + Josep Ramón Cases
Els cuiners Xixo i Joan Burgués, i el pastisser Josep Ramón Cases, proposen un menú especialment inspirat en la col·lecció d’art contemporani que es presenta actualment a La Panera. Guiats per la comissària de l’exposició Glòria Picazo, es realitzarà una visita guiada en la qual els vincles entre les arts visuals i la gastronomia mostraran subtils i inesperades suggerències. A la vegada, els plats estan elaborats amb l’oli olicatessen del Molí dels Tors i acompanyats per vins dels Cellers Comalats, L’Olivera i Tomàs Cusiné.

cc3