Saltar al contingut Saltar a la navegació

Cárnicas Gráficas

Cárnicas Gráficas és un doble llibre coeditat per Adicciones porquesí i Typerepublic.
Per una banda, consta d’una increïble col·lecció de papers de carnisseria ordenats amb diferents estils gràfics. Per l’altra, conté un llibre de relats il·lustrats originals on el tema de la carn és la base de la inspiració.
A Cárnicas Gráficas hem recopilat una extensa col·lecció de gràfiques de carnisseria, fetes sense cap tipus de pretensió, d’un ús més aviat funcional, impreses en papers que, un cop acabat l’últim tall d’embotit o cuita l’última botifarra a la brasa, normalment acaben a les escombraries. Entre ells es poden trobar una infinitat d’estils, composicions i referències a la cultura popular, d’imatges naïf d’animals feliços vestits amb jersei de coll alt a un univers gore de porquets trossejant-se els uns als altres.
La col·lecció compta amb peces impreses des dels anys 70 fins a l’actualitat.
Hi trobarem estils gràfics diversos agrupats per temàtiques i per composició.
Una recopilació mai vista fins ara, si les nostres informacions són certes. Estem
segurs que us sorprendrà.
Fent la volta al llibre, Cárnicas Gráficas es converteix en un llibre de relats càrnics il·lustrats. Set històries escrites a l’entorn del tema de la carn, elaborades d’una manera peculiar per cadascun dels set escriptors que col·laboren amb nosaltres en el projecte. Set històries inèdites il·lustrades per set magnífics il·lustradors que, amb el seu treball, acaben donant forma a l’elegant i cuidada edició d’aquest llibre únic.

Cárnicas Gráficas ha estat finançat a través del web de crowdfunding Verkami.

Adicciones porquesí
És un col·lectiu d’autoedició de petites peces artístiques i/o literàries. L’any 2006 es va començar enviant setmanalment, per correu postal, a un grup d’addictes al paper, el que ara ens agrada anomenar Adicciones clàssiques, una mini edició en format A4 plegada amb creu, feta cada setmana per un autor diferent del col·lectiu. El projecte d’enviar setmanalment les addiccions clàssiques va durar quasi dos anys; es pot consultar tota l’edició a la seva pàgina web. A poc a poc s’han afegit diferents formats com els “Pliegues”, textos en prosa i/o poètics il·lustrats, o les “Preposiciones Indecentes” una col·lecció de vint-i-cinc relats eròtics il·lustrats, cadascun realitzat per diferents escriptors i il·lustradors. S’han recopilat tots ells en el primer llibre editat.

Typerepublic

És una fundició tipogràfica independent, amb seu al barri de Gràcia de Barcelona, que es dedica al disseny i la distribució de tipografies. Disposa d’una selecció exclusiva de tipografies en formats PostScript Type 1, TrueType i OpenType, per a plataformes Mac i PC. Totes les pòlisses (fonts) disposen d’un joc complet de caràcters i han estat dissenyades i espaiades amb molta cura i dedicació.

Relacionat amb aquesta exposició us proposem una activitat a Flickr/CárnicasGráficas on us demanem que ens envieu fotografies del vostre carnisser/a, de la vostra carnisseria, de la del barri, etc.

Fitxers