Saltar al contingut Saltar a la navegació

Per amor: Alicia Santamaria

«Per amor» és un projecte de creació de l’artista Alicia Santamaria que es desenvolupa al voltant del treball de cures en el context rural de muntanya. Per ampliar aquest tema, planteja obrir qüestions sobre la família, les relacions, els vincles en comunitat, la vulnerabilitat, l’amor incondicional, els afectes o la interacció amb el sistema monògam, entre d’altres. De moment, el projecte es materialitza en peces de ceràmica i en una recerca entre acadèmica i sensible que va mutant gràcies a lectures, a anotacions de diari, a les pràctiques col·laboratives i a la relació amb els objectes domèstics. Amb tot això, lluny de la voluntat de crear discursos, l’objectiu és activar emocions des de la reflexió sobre les cures i com desitgem que es vinculin amb l’amor.


Recentment, s’ha iniciat una etapa de «Per amor» en col·laboració entre l’artista i Roser Sanjuan (responsable dels programes públics de La Panera) per portar a terme una fase de producció i investigació artística al Pirineu de Lleida a través de la ceràmica i les pràctiques col·laboratives com a metodologia d’estudi. Aquesta proposta ha guanyat l’edició Art for Change 2022 de la Fundació «la Caixa», amb la qual el projecte podrà rebre el suport necessari per formalitzar-lo durant el 2023.

 

 

Documentació del projecte «Per amor» durant la residència a Licenza amb la beca Exchange 2021 de Homesession. (© Collettivo L’Aquila Reale: Centro di Arte e Natura di Civitella di Licenza)