Saltar al contingut Saltar a la navegació

Documentació i publicacions

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ

Publicacions

El Centre d’Art la Panera des de la seva fundació, manté una línia editorial important caracteritzada per la publicació dels diferents catàlegs d’exposicions i altres publicacions més teòriques o de pensament amb la finalitat de reflexionar sobre la situació de l’art contemporani tant a nivell nacional com internacional. Totes les nostres publicacions es poden comprar enviant un correu electrònic a documentaciolapanera@paeria.cat o directament al Centre.

Exposicions i activitats

Fons d'edicions especials i llibres d'artista

El Centre de Documentació ofereix al públic un fons documental sobre edicions originals i publicacions especials, peces d’artistes que utilitzen aquest format com a suport artístic. L’any 2004, coincidint amb la 4a Biennal d’Art Leandre Cristòfol, va començar aquest fons especial. Es van traçar unes línies temporals i geogràfiques que encara són les que es mantenen avui, i que han marcat i marquen el futur de la col·lecció. Es tracta de documentació impresa realitzada per artistes en el context català i espanyol des de començament dels anys noranta fins a l’actualitat, a més a més d’una inclinació cap al que podríem anomenar repertoris. Projectes que es poden classificar dins de col·leccions o conjunts; col·leccions d’una mateixa editorial o conjunts de publicacions que s’agrupen dins d’un mateix format, per exemple postals, adhesius, jocs de cartes, etc. Un dels objectius d’aquest fons és difondre aquestes edicions a través de les diferents exposicions que es fan a la Panera, ja sigui en els seus espais o a través de les exposicions en línia, però també ajudar a la producció i l’edició, a través de les beques de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya o editant-ne des del Centre mateix.

Publicacions La Panera - Sala D'art Jove

L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya publica vuit convocatòries, amb 22 premis i beques en total, que tenen per finalitat la producció i la mediació de projectes artístics, així com d’intercanvi internacional. Les diferents modalitats es desenvolupen amb la col·laboració d’altres institucions del context català, com són MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Centre d’Art La Panera de Lleida, Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre d'Amposta, ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies de Vic, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, i Hangar. Pel que fa a l’intercanvi internacional aquest es realitza amb el Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) de Gant, Bèlgica. Els projectes d'edició es duen a terme des de La Panera.

Exposicions en linia

Tipògraf en residència

Es tracta d’una proposta del Centre de Documentació de la Panera, en la qual es convida diferents tipògrafs a elaborar identitats tipogràfiques que acompanyin les diverses exposicions del Centre de Documentació i activitats, així com també les de l’espai miniPanera i les d'Educació i Programes Públics. L’objectiu principal és potenciar la relació entre la tipografia i les edicions, el tipògraf i l’artista i, en definitiva, la tipografia i l’art. La figura del tipògraf en residència treballa seguint la programació expositiva del Centre de Documentació durant tot un any. Entrarà en contacte amb els diferents artistes i les editorials que exposin al Centre. També es generaran activitats relacionades amb la tipografia, ja siguin tallers o presentacions.