Saltar al contingut Saltar a la navegació

10a Sortida Cultural dels Amics de la Panera. Bilbao

Ens complau informar-vos de l’organització de la 10a Sortida Cultural dels Amics de la Panera. En aquesta ocasió visitarem Bilbao i els voltants, com el Centro de Arte Contemporáneo de Huarte (Navarra), el Guggenheim Bilbao, les bodegues CVNE d’Haro i el nou Museo Würth, a Agoncillos.

La primera parada de dissabte serà a Huarte, on visitarem el nou Centro de Arte Contemporáneo Huarte, un edifici obra dels arquitectes catalans Franc Fernández de Eduardo, Carles Puig i Xavier Balcells, en el qual visitarem les exposicions en curs: Crossfire, una videoinstal·lació de l’artista nord-americà Christian Marclay; el projecte Tremors, de l’artista Gal Weinstein; l’exposició Trying to dance, obra de J.H. Engström, i la mostra titulada Carteles de empapelar, de l’artista Nerea de Diego Murillo.

Un cop hàgim dinat a Huarte, ens dirigirem a Bilbao per realitzar una visita guiada al Guggenheim Bilbao. Una de les exposicions en curs que veurem serà Art in USA: 300 años de innovación, en la qual tindrem l’ocasió de gaudir d’una de les mostres d’art nord-americà més importants (un total de 200 obres) que han estat mai exposades fora dels Estats Units, organitzada a través de sis seccions cronològiques que mostren com l’art de cada època ha reflectit i contribuït a una complexa narrativa del país. L’altra exposició en curs que visitarem es titula Chacun à son goût, i es tracta d’una mostra col·lectiva de dotze artistes bascos contemporanis que han realitzat nous projectes per al museu, entre els quals trobem Abigail Lazkoz, artista de la qual vam poder gaudir durant aquest estiu passat al Centre d’Art la Panera a través de l’exposició Desastres Naturales.

Diumenge visitarem les bodegues CVNE, ubicades a Haro, on durem a terme un recorregut per les instal·lacions i una degustació final dels seus vins.

L’últim destí és el Museo Würth, on veurem l’exposició inaugural Figura humana y abstracción, escultura de los siglos XX y XXI, Colección Würth Alemania y España. La Col·lecció Würth Alemanya fou iniciada per Reinhold Würth el 1960 i és avui una de les majors col·leccions privades d’art a Europa.

El preu del viatge és de 195 € per persona amb habitació doble, amb un suplement de 12 € amb habitació individual. El preu inclou el trajecte, les entrades i visites guiades dels museus, el dinar dels dies 26 i 27, l’allotjament a l’Hotel Barceló Nervión*** i l’esmorzar, i la visita i degustació a les bodegues CVNE.
El període d’inscripció finalitza el 20 de gener, al Centre d’Art la Panera.

Esperem que aquesta proposta sigui del vostre interès.