Saltar al contingut Saltar a la navegació

3a RESIDÈNCIA ARTÍSTICA A L’HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA, UNITAT D’ONCOLOGIA RADIOTERÀPICA A CÀRREC DE JOSUNE URRUTIA ASUA JULIOL-OCTUBRE 2018.

Breve diccionario enciclopédico ilustrado de MI cáncer és un relat autobiogràfic. Prenent el format enciclopèdic com a eina i exercici metodològic, Josune Urrutia Asua explora el relat a partir de la seva experiència personal i d’investigacions sobre el càncer.  

De la A a la Z trobem paraules aparentment inconnexes. Així, per exemple, a la C hi ha les paraules cicatriu, calendari, cervell o conduir. S’hi inclou text (una reflexió, una poesia, un relat, un guió, una citació…) i il·lustració (imatge poètica, metafòrica, fotografies científiques, una historieta, una vinyeta de còmic...). S’hi combinen gèneres literaris diferents (novel·la, poesia, assaig...), en una mena de diccionari enciclopèdic, entreteixint diferents narratives, llenguatges i registres (còmic, il·lustració, text, terminologia científica, definicions, humor...). 

El procés de treball serà en format de tallers, tant a la sala de radioteràpia, amb pacients i familiars, el 17 de juliol (de 10.00 a 14.00 h), com el 19 de juliol, al Centre d’Art La Panera, que serà un dia obert a tothom que tingui alguna cosa a dir de la malaltia (de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h).

CONSULTEU LA CONVOCATÒRIA DEL PROJECTE 

CONSULTEU LA WEB DE JOSUNE URRUTIA ASUA

El projecte Radiació+++ proposa treballar amb els pacients i el personal de l’Àrea d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, mitjançant un programa d’intervencions i tallers artístics. El projecte forma part de la convocatòria Componer saberes de la Fundació Daniel y Nina Carasso, i es durà a terme durant els anys 2017-2020. L’objectiu és visibilitzar el procés curatiu, generar un procés participatiu d’humanització de l’espai i apropar l’art contemporani a la comunitat hospitalària.