Saltar al contingut Saltar a la navegació

Accions Creatives al Pati ]Obert[

Dissabte, 24 de maig a les 17:00h

En aquests moments el centre històric de la ciutat de Lleida viu una transformació urbanística que de retruc canvia la percepció i la funció de diferents espais del barri. Entre aquests, però, encara queda una gran quantitat de solars buits i en desús, els quals generen un conflicte no només urbanístic i socioeconòmic, sinó també ambiental, estètic i social. Prenent com a referència aquesta situació, el projecte del Pati ]Obert[ pretén ser emancipador i transformador des de l’acció comunitària, experimentant, transformant i inventant a través del diàleg que s’ha establert amb la comunitat local, la qual permetrà consensuar diverses accions que transformaran diversos espais de la ciutat en patis. Durant tot l’any, des de la Universitat, l’Ajuntament – Solars Vius, el Centre d’Art la Panera, els veïns i Basurama s’ha creat una xarxa de relacions i negociacions que concreta des de diferents perspectives els desitjos de tota la comunitat del barri. Com veiem el nostre barri i què ens agradaria que hi hagués, al barri, han estat dues qüestions que diferents entitats han treballat des de la formació i des de l’acció participativa. El calendari de treball del projecte consta de cinc fases:

•    1a FASE: GENERAR XARXA (d’octubre a març), amb els diferents ciutadans, col•lectius, institucions, entitats i agents socials del barri. Una vegada establert el contacte, el mes de març, s’impulsa una xarxa relacional per planificar conjuntament la transformació de l’espai partint sempre de les necessitats reals, sentides i expressades per la comunitat.

•    2a FASE: ACCIONS CREATIVES AL BARRI. Durant el mes de maig s’ha fet un treball amb alumnes de la facultat que ha consistit a dissenyar unes accions creatives que implementaran el 24 de maig a la tarda. Aquestes accions han sorgit de la relació en xarxa que s’ha creat amb les entitats i dels continguts formatius de dues assignatures de grau d’infantil i de doble grau.

•    3a FASE. Durant el mes de juny es realitzarà una preproducció de la proposta d’intervenció al Pati.

•    4a FASE. A finals del mes de juny es realitzarà l’etapa de construcció i intervenció al Pati. Per tal de participar en aquesta fase del projecte és necessari fer la inscripció al Centre d’Art la Panera, a través del 973 262 185 o educaciolapanera@paeria.cat.

•    5a FASE. Es farà al setembre, i se centrarà en la dinamització de l’espai i en l’inici de la recerca.

Aquest projecte s’està duent a terme gràcies a un ajut de «la Caixa», concretament del programa Art per a la Millora Social.Així doncs, en aquest context, el 24 de maig a les 17.00 h s’inicia la primera activitat pública del projecte Accions Creatives al Pati ]Obert[.Lloc: centre històric, Espai Públic Carrer Cavallers

Dia: 24 de maig

Hora: de 17.00 a 20.00 h

Activitat gratuïta; no cal inscripció prèvia.

Activitat familiar adreçada a tots els nens i nenes de la ciutat, apta per a totes les edats.El dissabte 24 de maig, l’alumnat del grau d’infantil i doble grau de la Facultat de Ciències de l’Educació de Lleida implementarà diverses accions creatives per a tots els infants i les seves famílies. L’objectiu d’aquestes activitats és crear propostes educatives que ens facin reflexionar sobre nosaltres, la nostra comunitat i la ciutat. El Pati ]Obert[ pretén la transformació col•lectiva i creativa d’un pati en desús del centre històric a partir de l’acció comunitària d’experimentar, inventar i crear a través del diàleg que s’ha establert amb la comunitat local, la qual permetrà consensuar diverses accions que transformaran diversos espais de la ciutat en patis públics. Apropa-t’hi! Necessitem les teves idees i les teves mans. Amb tu omplirem el barri de jocs, tallers, performances i intervencions a l’espai públic.Fulletó (PDF)