Saltar al contingut Saltar a la navegació

AQUEST TAROT ÉS UN LLOC DE SEGURETAT

TALLER DE CREATIVITAT AMB LOCUS, EN COL·LABORACIÓ AMB EL CCCB.

Aquest taller de creativitat i salut mental comunitària és un exercici d’enorgulliment guillat, en el qual jugarem amb l’eina conceptual de la màgia i amb l’eina creativa del collage per obtenir una espècie de tarot que ens ajudi a visualitzar, transitar, suavitzar, canalitzar i col·lectivitzar la nostra convivència amb la bogeria o el patiment psíquic.
 
El fet de confabular i crear juntes ens transformarà en un aquelarre cicatritzant. Cada carta es convertirà en un amulet propi per allunyar el mal i propiciar el bé en pics de patiment. Totes les cartes juntes es transformaran en un tarot que pot ser base comuna per desvetllar allò ocult i imaginar el futur de la nostra lluita contra el dolor.
 
Avís de contingut sensible: en aquesta activitat apareixeran dades de diverses qüestions relacionades amb el patiment psíquic que poden afectar les persones que hagin experimentat problemes de salut mental.
 

LOCUS*:

Basat en el vulnerable districte madrileny de Puente de Vallecas, Locus* és un projecte que explora la confluència cultura | salut mental comunitàries. Subverteix el concepte «lloc de seguretat» —que en la psiquiatria hegemònica es relaciona amb espais de contenció policials i de salut—, a través de diversos llenguatges creatius contemporanis i reivindicant la convivència amb la bogeria radicada en el suport mutu.
 
Locus* és pioner al territori espanyol pel que fa a «cultura boja». Des de 2019 i fins avui, rep el principal suport d’entitats com Medialab Prado, Fundació ”la Caixa”, Madrid Salud, La Casa Encendida, el Ministeri de Cultura i Esport, el Ministeri d’Educació i Formació Professional o el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia. Ara, a través del taller «Aquest tarot és un lloc de seguretat», col·labora amb el Centre d’Art la Panera de Lleida.
 
Locus* és un projecte produït per l’associació cultural Nada Colectivo i gestionat per un equip motriu transdisciplinari que conviu amb el patiment psíquic: Ana CSC, Francesca Alessandro i Iris Sofía.


 
Divendres 20 de maig, 17.30 - 20.30 h, i dissabte 21 de maig, 10.00 - 14.00 h
 
Centre d’Art la Panera (plaça de la Panera, 2, 25002 Lleida)

Dirigit a persones d’entre 18 i 35 anys que, d’alguna manera, convisquin amb el patiment psíquic, que tinguin interès en les qüestions artístiques i es comprometin a venir al taller.

Activitat gratuïta. Aforament limitat a 15 persones. 

Inscripcions a través d’aquest formulari abans del dijous 12 de maig.

Fitxers