Saltar al contingut Saltar a la navegació

Concert Francisco López

En el marc de l’exposició Francisco Ruiz de Infante + Insectes, Francisco López presentarà un concert centrat en els enregistraments d’insectes realitzats a l’Amèrica Llatina al llarg dels darrers anys. Com a constant en la seva trajectòria artística, Francisco López sempre s’ha interessat pel so ambiental de les reserves naturals, possiblement motivat per la seva formació com a biòleg.

Conops
La predominant concepció bucòlica de la natura l’associa amb la quietud i el silenci. Això és així en molts llocs naturals, particularment en les zones de clima temperat del planeta, però no en les àrees tropicals i subtropicals. En aquestes últimes, la densitat i riquesa sonores són impressionants i conformen ambients sonors d’una intensitat sorprenent. En la majoria dels casos, això es deu principalment als insectes, que poden generar xarxes sonores contínues molt potents i diversificades en l’espectre de freqüències audibles per a l’oïda humana.

Conops és una obra sonora creada a partir d’enregistraments originals d’ambients dominats per aquestes xarxes sonores d’insectes, que he portat a terme en multitud de llocs naturals dels cinc continents al llarg dels últims disset anys. Tot aquest material ha estat treballat exhaustivament en estudi per crear una peça d’immersió que no pretén representar la realitat, sinó transformar-la en un nou univers sonor absolut i hiperrealista. Aquesta obra està concebuda per a un espai amb un sistema sonor multicanal i en absoluta obscuritat.

Fitxers