Saltar al contingut Saltar a la navegació

Conèixer un artista a l’escola: Juan López

Dimarts, 20 de novembre de 2012

Des del Centre d’Art la Panera s’organitza des del 2008, una activitat anomenada Conèixer un artista a l’escola, en la què volem apropar les pràctiques dels artistes que exposen al Centre d’Art la Panera, a diferents institucions educatives, com les escoles, els instituts i la Universitat.

Durant la setmana del 5 al 9 de novembre, Juan López va poder reunir-se i presentar ell mateix el seu treball a alumnes de Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol  dels mòduls formatius d’Il•lustració i Arts Gràfiques entre d’altres centres.

Després de la sessió conjunta amb l’artista Juan López, els alumnes de l’Escola han treballat durant dues setmanes, inspirant-se en la tècnica i material que treballa aquest artista. El fruit d’aquest treball ha estat la realització de diverses instal·lacions al vestíbul de l’Escola.

La temàtica de les instal·lacions, parteixen de l’exposició que ha estat en curs a la Panera fins el 18 de novembre “A la derriba”, en la què les parets de la sala de la Panera, es simulaven forats en els què es visionaven vídeos dels carrers que envolten el centre, com una forma de repensar la interacció entre el Centre d’Art la Panera i el seu entorn més immediat.

Els alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol també han volgut reflexionar amb el seu treball al voltant del centre històric, barri on també s’ubica l’Escola, per tal de pensar sobre la seva evolució. S’ha partit de l’estil del Juan López, però aportant el contingut i l’estil propi de cadascun dels autors d’aquesta instal·lació col·lectiva.

emba1