Saltar al contingut Saltar a la navegació

EL CDAN VE A CASA CURS DE FORMACIÓ MATINS A LA PANERA

Elena del Diego, de l’Àrea de Didàctica, i Roberto Ramos de León, de l’INDOC (Área de Investigación, Documentación y Cooperación), ens aproparan a la filosofia i els projectes del Centro de Arte y Naturaleza, en el marc del curs "Matins a la Panera" 2019-2020, que té l’objectiu d’introduir un públic no especialitzat a algunes de les claus de l’art contemporani dels segles XX i XXI.

Aquest curs es realitza a través de sessions mensuals. Les últimes dues edicions, aquestes sessions han transcorregut de la mà de professionals de l’àmbit artístic com artistes, comissaris o gestors culturals, que ens han portat a centres de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya com Lo Pati, El Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona o el M|A|C Mataró.

El 12 de març de 2020, estava previst que una trentena dels participants d'aquest curs visitessin el CDAN, Centro de Arte y Naturaleza de la Fundación Beulas, la Colección de Arte y Naturaleza i també la Sala de Exposiciones de la Diputación de Huesca.

A causa de l’emergència sanitària i la precipitació del confinament, el viatge no es va poder realitzar. Mentre hi hagi la impossibilitat de fer-ho presencialment a curt termini, volem aprofitar per conversar amb alguns dels integrants de l'equip del CDAN, per reprendre aquesta conversa en el propi centre, quan sigui possible.

El CDAN és referent a l'Estat Espanyol en les relacions entre art, naturalesa i paisatge.  A més a més del centre d'art ubicat a Huesca, el CDAN compta amb la Colección Arte y Naturaleza, localitzada per tot el territori de la província de Huesca, integrada per artistes de l'àmbit internacional del Land Art, com Richard Long o David Nash, entre altres. En l'actualitat, el CDAN, té una clara línia comissarial en incidir en la problemàtica mediambiental i la vinculació amb el territori.