Saltar al contingut Saltar a la navegació

Festa dels Amics: MEDITERRÀNIA(ES)

MEDITERRÀNIA(ES) és un projecte expositiu que ocupa les dues plantes del Centre, i que mostra reflexions crítiques sobre la Mediterrània, contemplades a partir de diferents àmbits creatius com les arts visuals, el vídeo, el net-art, l’art sonor i el cinema. La dimensió geogràfica del projecte abasta les dues ribes de la conca mediterrània i reuneix una selecció de treballs artístics que, des d’òptiques molt diferents, han adoptat una posició sociopolítica crítica sobre el desenvolupament d’aquesta àrea geogràfica.

De la mà de Ramon Usall, i a través de les obres d’aquesta exposició, es realitzarà un repàs pels principals conflictes que viu actualment la Mediterrània, cosa que ja ha fet aquest autor per a la revista Transversal, número 31,  Mediterrània(es) La Mediterrània una mar de conflictes. L’autor ha escrit que “l’espai mediterrani és també un niu de conflictes, alguns d’una gravetat extrema, com el conflicte araboisraelià i d’altres, de baixa intensitat però que persisteixen, com l’etern conflicte entre grecs i turcs, enclavat a Xipre, o l’aparent tranquil·litat de la zona balcànica [...] d’altres creixen dia a dia com la zona del Magreb [...]”

Ramon Usall és llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història Contemporània per la Universitat de Lleida. Després de treballar en diferents organismes relacionats amb la cooperació per al desenvolupament i les relacions internacionals, actualment exerceix de professor d’història en l’ensenyament secundari. Ha publicat les obres Algèria viurà! França i la guerra per la independència algeriana (Publicacions de la Universitat de València, 2004) i La tempestuosa mar blava. Una aproximació als conflictes de la Mediterrània (Onada Edicions, 2006), que li valgué el premi Abu Bakr d’assaig i en el qual s’inspira l’article present a Transversal, número 31, abans esmentat.

Un cop finalitzada aquesta visita guiada tan especial, oferirem un refrigeri “mediterrani” per tal d’acomiadar l’any.

Esperem que aquesta proposta sigui del seu interès, i li preguem que confirmi la seva assistència a través del telèfon, correu electrònic o en la mateixa recepció del Centre.

festa amics Mediterrània3