Saltar al contingut Saltar a la navegació

Festa dels Amics

El proper 14 de desembre a les 19.30 h tindrà lloc la Festa dels Amics en què, Martí Peran, comissari de l’exposició Glaskultur. Què va passar amb la transparència ? farà una presentació d’aquesta exposició, que es pot visitar al Centre d’Art la Panera fins al 7 de gener de 2007.
L’exposició parteix de com “la cultura del vidre” –Glaskultur- obrí a l’interior de la cultura moderna un ideal de transparència a llarg abast. La utopia de la Transparència representà l’anhel d’una societat oberta i higiènica, dins de la qual quedaria superada l’antinòmia entre l’interior i l’exterior, on l’home podria retrobar-se amb allò natural i en la qual, finalment, els interiors lluminosos grantirien una existència saludable.
 
El projecte Glaskultur. Què va passar amb la transparència? no pretén reconstruir històricament aquelles il·lusions modernes. L’operació que es proposa es concentra especialment a examinar les derivacions –sovint involucions- contemporànies d’aquest ideal de Transparència. Amb aquesta perspectiva, es proposa una aproximació, multidisciplinar, a partir d’una sèrie d’àmbits temàtics molt acotats, que recullen treballs des dels anys setanta fins a avui.