Saltar al contingut Saltar a la navegació

HOSPITALITAT RADICAL. SESSIÓ AUTOCURES+ART+HUMOR

A càrrec d’Albert Potrony i Vanesa Aresté

Organitza Apropa Cultura i Centre d’Art la Panera

10.00-14.00 h

Centre d’Art la Panera

 

Afectes, humor i mirada crítica com a centre de les autocures en moments excepcionals. Treballadors i educadors socials veuen com, arran de l’emergència sanitària motivada per la pandèmia —que ha derivat en una crisi econòmica i social—, han augmentat les peticions que reben. La no previsió per fer front a totes aquestes conseqüències ha provocat un augment (encara més elevat) de l’anomenada síndrome del cuidador o burnout, entre el col·lectiu dels professionals dedicats a les cures, cosa que afavoreix l’afectació de la salut mental d’aquelles persones que tenen cura dels col·lectius en situació de vulnerabilitat.

PROGRAMA

10.00 h

L’AUTOCURA PER A L’EXCEL·LÈNCIA EN LES PRÀCTIQUES PROFESSIONALS AMB PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT

 

11.00-11.50 h

AUTOCURA DIVERTIDA

Dinàmiques per veure com cuidem i com ens deixem cuidar.

 

12.00-12.50 h

COMPARTIR EXPERIÈNCIES / PUNT DE QUEIXA (i exorcisme)

 

13.00-13.30 h

EINES DE RESILIÈNCIA

 

13.30-14.00 h

MANIFEST AUTOCURA / GESTOS ARTÍSTICS DiY

 

Vanesa Aresté

Coordinadora i psicòloga del Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació ”la Caixa”. Exerceix la seva tasca a l’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) de Lleida, gestionat per DomusVi.

 

Albert Potrony

Artista que ha desenvolupat des dels anys noranta, a Londres, una trajectòria en projectes artístics des del llenguatge audiovisual i la instal·lació, a la vegada que formula projectes comunitaris i participatius, sovint a partir del joc, com Play Things per al V&A’s Museum of Childhood (2018), Play as Radical Practice per Serpentine Galleries, Londres (2017) o Equal Play al Baltic Center (2021).