Saltar al contingut Saltar a la navegació

Idea la teva ciutat

Projecte educatiu

IDEA la teva ciutat és un material pedagògic que es deixarà en préstec a les escoles perquè hi puguin treballar els nens i nenes d’educació primària.

Aquest projecte va néixer a partir d’una activitat familiar realitzada durant el transcurs de l’exposició de Jordi Colomer al Centre d’Art la Panera. En ella, es posava a l’abast del públic una recreació a escala més gran d’un arquitecton de Malèvitx, per tal que cadascú pogués realitzar el seu propi edifici o ciutat.

Els arquitectons (1919) foren maquetes-escultures de guix de petites dimensions, estrictament ortogonals i que suposaren el trasllat dels conceptes del suprematisme, inicialment desenvolupats en la pintura, cap a l’arquitectura. Aquestes maquetes, realitzades en dos models, horitzontal i vertical, serviren a Jordi Colomer com a inspiració per a l’obra Anarkitecton (2008), i s’assimilen formalment a altres obres de Colomer com Les Villes (2002) o A, B, C, etc. (1999), en què apareixen recreacions de ciutats realitzades a partir de petites peces de fusta.

Quan la caixa IDEA la teva ciutat viatgi a la vostra escola, hi trobareu, a l’interior, un full d’instruccions i més documentació per a la correcta utilització de la caixa.

A través d’aquest projecte podreu treballar conceptes relacionats amb la història de l’art, amb llenguatges que treballen les tres dimensions, com l’escultura o l’arquitectura, o incloure els vostres propis arquitectons en les vostres produccions artístiques, tal com vam tenir ocasió de veure a l’exposició d’en Jordi Colomer.


Descarregar sol·licitud caixa (PDF)


caixa