Saltar al contingut Saltar a la navegació

Les comunitats de gel.

A càrrec d’Ona Bros. Conversa/taller adreçat a persones involucrades en processos de criança i/o amb fillxs fecundats amb material genètic de donants.

Dues sessions. Primera sessió: dissabte 13 de gener de 2024, 11 h. Segona sessió: dissabte 20 de gener de 2024, 11 h.

Gratuït amb inscripció prèvia: infolapanera@paeria.cat.

 

Si en la concepció del teu fillx hi ha intervingut material genètic de donants, com has pensat d’explicar-li la seva història?, amb quines paraules?, en quin moment?, amb quines imatges?, amb quins materials? I, fora del vostre nucli, a l’escola, per exemple, com ho expliques? O prefereixes que sigui una història discreta entre vosaltres? Com expliques el rol del vincle genètic? Quins diferents espectres lingüístics, relacionals o legals esteu habitant? I quins us agradaria construir?

«Les comunitats de gel» es planteja com una trobada/conversa/taller adreçada a persones involucrades en processos de criança i/o amb fillxs en la fecundació de lxs quals hi ha intervingut material genètic de donants (òvul, esperma o embrió), ja sigui a través de clíniques, ja sigui amb altres mitjans autogestionats. El taller proposa analitzar els contes infantils existents que tracten aquestes qüestions per fer-nos preguntes complexes i imaginar, si cal, altres històries possibles.

Hi haurà un espai per als infants cuidat per Petita Panera.

«Les comunitats de gel» és un espai respectuós amb la intimitat de cada unx.

«Les comunitats de gel» és un espai convocat per Ona Bros com a part del projecte de recerca artística BetaBlastoCuir, iniciat arran de la seva pròpia experiència gestacional.

 

Ona Bros (la Fuliola, 1977) és una artista i investigadora que entén les imatges com a catalitzadores de complexitats semioticotecnicomaterials. Treballa des d’una pràctica situada, una manera d’habitar queer i una sensibilitat transfeminista. Per mitjà de la fotografia, el vídeo, l’escriptura i les arts en viu, l’artista relaciona coneixements distants i interroga el tabú a la recerca de narratives que esberlen el present. Partint d’una experiència gestacional no genèticament vinculant, investiga els discursos entorn de la ciència genètica en el context dels biomercats globals de la reproducció assistida. Bros és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (UB), graduada en Fotografia per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en Producció i Investigació Artística per la UB. El seu treball s’ha mostrat a Noguereas Blanchard, La Casa Encendida, Sociología Ordinaria (Museo Reina Sofía), el Dutch Art Institute d’Arnhem, l’Hemispheric Institute of Performance and Politics de Nova York, Hangar, Hamaca, La Caldera o MACBA. És cofundadora dels projectes col·lectius Institut d’Estudis del Porno (IEP) i FUGA (plataforma cooperativa de recerca entorn de les imatges). Pàgina web: http://ona-bros.net/.

 

Activitat vinculada a l’exposició «Ecologies queer. Aberracions naturalment subversives», a cura de Christian Alonso. Centre d’Art La Panera, 28 d’octubre de 2023 - 28 de gener de 2024. Espai 0.

Fitxers