Saltar al contingut Saltar a la navegació

LLANÇAMENT DE PROJECTES DE L’ARXIU JAVELINA

Jornada de treball que consisteix en diferents presentacions públiques, per part dels artistes participants, dels seus dossiers a comissaris i crítics catalans i espanyols que estan en actiu, per tal que coneguin els projectes dels artistes de l’Arxiu i hi pugui haver un retorn constructiu.

Programa

10.00 h. Presentació de les jornades i de l’exposició «Els marges».
10.30 h. Presentació breu de Julia Morandeira (Bilbao-Madrid) i Irina Mutt (Barcelona).
11.00-14.00 h. Presentacions dels artistes i retorn dels comissaris.

Artistes participants: 
Albert Bayona, Marta Bisbal, Gerard Calderón, Maria Cemeli, Ferran Lega, Joan Pere Massana, Pol Merchán, Jan Monclús, Olga Olivera, Aurembiaix Sabater, Jaume Simon Contra i Jordi V Pou. 

Julia Morandeira

Julia Morandeira Arrizabalaga és investigadora i comissària. Viu a Madrid, on codirigeix l’escuelita del Centro de Arte Dos de Mayo - CA2M, amb Manuel Segade, un organisme d’investigació col·lectiva que opera com a aparell digestiu de la institució, de la qual fins avui s’han desenvolupat dues temporades: «Infraestructuras especulativas» i «Coreografías sociales. Nadie sabe aún de lo que un cuerpo es capaz». També és mediadora en el projecte «ConComitentes (Nouveaux Commanditaires)», impulsat per la Fundació Daniel i Nina Carasso a Espanya. La seva pràctica s’articula en projectes curatorials de molta empenta, com «Canibalia», «Be careful with each other, so we can be dangerous together», «Nothing is true, everything is alive» i «Estudios de la noche».

Irina Mutt

Irina Mutt és comissària i crítica. Escriu regularment a la plataforma A*Desk i ha col·laborat en textos per a catàlegs o llibres com Genealogies comissarials (Xavier Bassas, 2016) o Lost in transition_ un poema performativo, de Cabello/Carceller (IVAM, 2016). Com a comissària ha realitzat les exposicions «A brEak can be what we are aiming for» (La Capella, 2018), «Deshaciendo texto» (Inéditos, 2016), «Micro» (durant la residència a Nau Estruch Sabadell, 2015) o «El temps invertit» (Can Felipa Arts Visuals, 2014), a part de projectes independents i autogestionats, com el Festival Plaga (2013-2016) amb el col·lectiu Supterranis. Des de 2017 forma part de la comissió de programes d’Hangar.