Saltar al contingut Saltar a la navegació

Lletres que bateguen

17.30 h

Taller de cal·ligrafia per a infants (6 a 11 anys) a càrrec d’Oriol Miró.

En el marc de l'exposició Això és cal·ligrafia.

Cal·ligrafia és la nostra escriptura a mà, l’escriptura que forma part del nostre llenguatge gràfic. És la nostra identitat personal i també cultural i geogràfica. És dins de la nostra geografia humana i física. I nosaltres som dins d’ella. Ens materialitzem en l’escriptura; des del passat ens fa presents i ens projecta cap al futur.

En el món hipertecnològic d’avui dia, tenim eines que ens donen un resultat molt immediat. Sembla que no tenim temps per esperar, cultivar, créixer, perseverar i recollir; tornar a cultivar, créixer, perseverar, recollir… Ens hem acostumat a obtenir una causa-efecte molt ràpida. Però aquesta velocitat fa que tot tingui una caducitat molt ràpida, també. Paradoxalment, això fa que valorem el procés allà on n’hi ha, el procés com a diferència de tot allò altre, de tot allò que és immediat.

En la cal·ligrafia, el procés és el més important; la pràctica és el valor. L’objectiu rau en el recorregut que hem fet i en el camí que podem continuar fent. La pràctica és el que dona solidesa a la feina.

La cal·ligrafia és respecte per cada gota de tinta, gratitud per tot el que aprenem, amor per cada lletra que fem i desaparèixer dins la nostra feina.

Fitxers