Saltar al contingut Saltar a la navegació

Nous règims de producció d’imatges. De qui són les imatges que generem?

Debat entre els artistes Mabel Palacín i Mario Santamaría, i les curadores Neus Miró i Alexandra Laudo. Moderació: Antoni Jové

18 H

Aquesta taula rodona posa en comú les dinàmiques i els sistemes de treball de dos artistes i dues comissàries que aborden des de diverses perspectives el tractament i l’anàlisi de les imatges i la seva producció. Vivim en una iconosfera que en les darreres dècades ens ha col·lapsat les retines; ja no són els tradicionals mitjans de comunicació de massa (mass media), els únics mitjans productors d’imatges i continguts, sinó que les noves tecnologies han conduït al fet que cadascun de nosaltres, fins i tot les màquines i interfícies que ens envolten (cotxes amb càmeres, Google Earth...), prenguem el paper d’autors que, de manera conscient o inconscient, aboquem contínuament fluxos infinits d’imatges.

Les arts visuals no han passat per alt aquesta nova situació, i artistes com Mabel Palacín o Mario Santamaría, en els seus projectes, ens aporten discursos que contribueixen a repensar les relacions entre els individus i els nous sistemes tecnològics.

En col·laboració amb Intangible. Festival d’art_tecnologia