Saltar al contingut Saltar a la navegació

PRESENTACIÓ DE LES PUBLICACIONS D'ARTISTA SORGIDES DEL PROJECTE VOLEM FER SABER

Amb Sandra March, Alba Mascarella, Sílvia Puertas i Roser Sanjuan

Aquest projecte s'ha centrat en com a partir del cosit i el brodat, podem manifestar el nostre malestar, expressar de forma creativa les nostres queixes puntada a puntada, denunciar a partir del sargit, amb l'objectiu de construir una publicació conjunta tèxtil elaborada amb els pedaços de teles brodats de les i els participants.
En una primera edició d'aquest projecte participatiu, la convocatòria fou adreçada a sanitaris i educadors socials, i s'animava a brodar tot allò que volguessin expressar 
En la segona edició del taller es proposà com a eix les violències de gènere com a temàtica a partir de la que poder reflexionar, denunciar, expressar i cosir.
A partir del treball individual, es construirà una publicació tèxtil conjunta, de la qual n'hi haurà dues edicions:
- una edició única realitzada amb les teles cosides de totes i tots els participants, que es quedarà com a fons d'obra al Centre d'Art La Panera i que serà de consulta pública;
- una edició impresa de la qual se'n donarà un exemplar a cada participant.
Sandra March (La Seu d'Urgell, 1974).
Artista visual.
L'objectiu de l'obra de Sandra March és fer universals les històries quotidianes, convertint els petits gestos i accions més comuns en protesta i denuncia social. Treballa a partir de projectes artístics multidisciplinaris, que es concreten en instal·lacions, accions i publicacions, amb el cos, la biografia i el gènere com a fils conductors i emprant els formats populars per introduir l'art en altres contextos que no són els tradicionals.
Llicenciada en Belles Arts, Filosofia, i diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona. El seu treball s'ha exhibit a museus principalment d'Europa i els Estats Units. Ha viscut a Miami, París i actualment resideix a Barcelona.
Alba Mascarella (Berga, 1987)
Rapsoda, narradora, actriu i performer.
 
Iniciada en les arts escèniques i especialitzada en el treball amb la veu, la dicció, la prosòdia i la interpretació.
 
Ha fet diverses col·laboracions de caràcter professional amb artistes reconeguts. 
També, presentadora d'actes, lectures dramatitzades, presentacions de llibres i conta contes.
En dues ocasions, guanyadora del I premi en concursos de rapsòdia a Catalunya.
 
Creadora de l'espectacle "La Boca Descosida", amb el què ens proposa, un recorregut per la poesia i la prosa poètica de diverses autores de Catalunya i d’arreu del món. Des de Bel Olid a Anna Blandiana, de Gioconda Belli a Maria Mercè Marçal entre moltes d’altres.

L’espectacle permet acollir la veu de les autores en un format íntim i viu on trenca amb tots els estereotips i, així, dona vida a les paraules. Un acte de reconeixement i visibilitat a grans escriptores de la història de la literatura.

Places limitades. Inscripció prèvia necessària fins arribar a aforament permès.
Imatges: Publicació tèxtil realitzada en el marc de la primera edició del taller Volem fer saber, juliol 2020 i Alba Mascarella amb el seu projecte "La boca descosida".

Fitxers