Saltar al contingut Saltar a la navegació

PROPOSTA DE FORMACIÓ EDUCACIÓ INFANTIL, de 0 a 3 anys PINTURA – IMATGE, SO I VESTUARI EXPERIMENTACIÓ, PROCÉS I CREACIÓ. Noves estratègies per revisar des de la contemporaneïtat alguns aspectes artístics de l’escola

Guillermo Mora, Carlos Gómez i Laura Torroba

Gener-Febrer-Març

A càrrec dels creadors Guillermo Mora, Carlos Gómez i Laura Torroba

Gener, febrer i març de 2015

Activitat gratuïta – places limitades

Lloc: Centre d’Art la Panera i escoles (a concretar)

Més informació: 973 262 185 / educaciólapanera@paeria.catInscripció a través del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià

Aquesta formació ofereix la possibilitat de conèixer tres creadors contemporanis (Guillermo Mora, Carlos Gómez i Laura Torroba) i els seus processos creatius. L’objectiu és que, a partir de les seves experiències creatives, ofereixin recursos, eines i solucions, tant visuals com sonors, que siguin susceptibles de ser aplicats posteriorment a les escoles bressol.L’objectiu principal és aprendre, a través de l’art contemporani, a desenvolupar noves estratègies educatives i artístiques aplicables a les escoles i al seu entorn. Es tracta d’un procés d’innovació pedagògica, en el qual es desenvolupen les capacitats i els continguts de les àrees educatives del primer cicle d’educació infantil, per tal d’apropar artistes coetanis als més petits. Sota aquesta premissa, en aquest cicle formatiu s’ha escollit treballar a partir del concepte de LA IMATGE I LA PINTURA, amb Guillermo Mora; EL SO, amb Carlos Gómez, i EL VESTUARI, amb Laura Torroba.

Continguts i metodologia Les sessions estan organitzades en tres tallers, un amb cada artista. A la vegada, cada artista oferirà una primera sessió, en la qual presentarà el seu treball, que es basarà en imatges i altres documents, i una segona sessió més pràctica, en què s’experimentarà amb diferents processos creatius.

Taller 1: LA PINTURA I LA IMATGE

Artista: Guillermo Mora

Dates: 27 i 29 de gener, de 18.00 a 20.00 h

Lloc: Centre d’Art la Panera – escola/es a concretarEl taller té dos objectius: d’una banda, presentar el sistema metodològic que l’artista Guillermo Mora ha utilitzat en els seus darrers projectes, l’anomenat mood board, la pràctica del qual ens ensenyarà a desenvolupar noves narratives a partir de l’intercanvi d’imatges, una nova estratègia de narrar amb imatges i no amb paraules; de l’altra, centrar-se en les diferents tècniques pictòriques i els seus processos creatius en la contemporaneïtat de la pintura.Taller 2: EL SO

Artista: Carlos Gómez

Dates: 25 i 26 de febrer, de 18.00 a 20.00 h

Lloc: Centre d’Art la Panera – escola/es a concretarEl punt de partida d’aquest taller és conèixer el nostre entorn, però des del SO i, alhora, des del SILENCI. Si entenem el so a partir del concepte de patrimoni, caldrà conèixer-lo i utilitzar-lo i així poder generar nous ambients d’aprenentatge adequats per a l’educació i l’estimulació dels infants.

Taller 3: EL VESTUARI

Artista: Laura Torroba

Dates: 24 i 25 de març, de 18.00 a 20.00 h

Lloc: Centre d’Art la Panera – escola/es a concretarAquest taller té com a objectiu revisar des de la contemporaneïtat el concepte i la pràctica del cos, el vestuari i la disfressa. Aquesta revisió es farà sota el guiatge de la dissenyadora de moda Laura Torroba, que ens aportarà noves eines i estratègies per fer confluir l’àmbit de la moda i el de l’art i traslladar-les a l’escola.

Aquest projecte de formació, adreçat a les ESCOLES BRESSOL, és una iniciativa del CENTRE D’ART LA PANERA de Lleida i està subvencionat per la FUNDACIÓN BANCO DE SANTANDER.