Saltar al contingut Saltar a la navegació

Quantes escales fa falta pujar per anar de la baixa cultura a l’alta cultura? Sessió grup de lectura a càrrec d’Agustín Fernández Mallo

En el marc de les activitats del Centre de Documentació, Agustín Fernández Mallo, autor de Nocilla Dream i Nocilla Experience, realitzarà una sessió del grup de lectura de la Panera oberta al públic en general, per profunditzar sobre les diferències i les analogies entre l’alta cultura i la baixa.

Agustín Fernández Mallo (la Corunya, 1967) és llicenciat en Ciències Físiques. L’any 2000 va encunyar el terme poesia postpoètica –connexions entre la literatura i les ciències–, la qual ha quedat reflectida als poemaris Yo siempre regreso a los pezones y al punto 7 del Tractatus (2001), Creta lateral Travelling (2004) i el poemari-perfomance Joan Fontaine Odisea [mi deconstrucción] (2005). El 2007 fou guardonat amb el premi Ciudad de Burgos de Poesía pel seu llibre Carne de Píxel. El 2006 publicà la seva primera novel·la, Nocilla Dream –traduïda a diferents idiomes–, que fou seleccionada per la revista Quimera com a millor novel·la de l’any i per “El Cultural” d’El Mundo com una de les deu millors. Crítica i públic han coincidit en l’enlluernament que està suposant aquest Projecte Nocilla per a les lletres espanyoles, del qual Nocilla Experience (elegit millor llibre de l’any per Miradas 2, TVE) constitueix el segon lliurament de la trilogia, que conclourà amb Nocilla Lab.