Saltar al contingut Saltar a la navegació

Reactable. Concert a càrrec de Sergi Jordà

L’any 2003, un equip d’investigadors, dirigit per Sergi Jordà, en el marc del Grup d’Investigació en Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra, va iniciar el projecte Reactable amb la intenció de crear un instrument musical que combinés el millor dels instruments basats en ordinadors i de software per a la creació musical amb aspectes essencials dels instruments tradicionals. Des de la seva presentació al Festival Ars Electronia a Linz, el setembre del 2005, el Reactable ha estat presentat en multitud de festivals internacionals com ara Sónar (Barcelona, 2006), Trasmediale (Berlín, 2007) o Optronica (Londres, 2007). La publicació a YouTube d’una sèrie de vídeos demostratius del seu funcionament i la incorporació de l’instrument a la gira “Volta Word Tour”, de la cantant islandesa Björk, ha significat un punt d’inflexió en la seva popularitat.

El Reactable és un instrument musical del segle XXI que consisteix en un sintetitzador que fa ús d’una taula tàctil translúcida en la qual diversos usuaris poden controlar el timbre, la intensitat... dels sons a través de la interactuació d’objectes de formes diferents que generen sons sintetitzats.

L’activitat comptarà amb una xerrada per explicar el funcionament de l’instrument i un concert posterior del músic Sergi Jordà. Abans del concert el públic podrà posar en funcionament el Reactable.