Saltar al contingut Saltar a la navegació

Secret Strike Lleida. 5 minuts pensant en ella, 2005

El passat 25 de novembre va tenir lloc a Lleida una acció dirigida per l’artista Alicia Framis. Aquesta acció, programada pel Centre d’Art la Panera, dins dels actes del dia internacional contra la violència de gènere, va consistir en la concentració d’un grup de 100 dones, abillades amb guants vermells, en una zona cèntrica de la ciutat de Lleida. L’objectiu es centrà en realitzar una mena de vaga silenciosa per tal de denunciar la inacció que caracteritza moltes de les situacions que a l’actualitat s’estan vivint en l’entorn de la violència domèstica i de gènere.

El vídeo, incorporat a la sèrie Secret Strike, on actualment es troba treballant Alicia Framis, significa, de la mateixa manera que els anteriors, una revisió dels conceptes de temps i espai a través de situacions i experiències urbanes contemporànies. Un travelling a través dels personatges congelats en el temps i l’espai mentre realitzen accions tan quotidianes com el fet de creuar un pas de vianant, en el cas de Lleida. La càmera recorre l’espai aconseguint diferents punts de vista davant l’efecte congelat que suposa la inacció dels personatges, així com la mirada subjectiva del propi espectador.

Fins a les hores, en el marc de la sèrie Secret Strike, Alícia Framis l’any 2004 va realitzar Secret Strike, Japó. Arxiu de moments a la ciutat de Japó i Secret Strike. Arxiu de moments. Bank Building Utrech de la companyia Rabobank a Amsterdam. Al llarg de 2005, a més a més del projecte de Lleida, va produir Secret Strike. Fira del vi al Centre d’Art, CAPC de Burdeus, i recentment ha finalitzat els treballs a la Tate Gallery de Londres. Aquesta artista, nascuda a Barcelona, de rellevant reconeixement internacional ha presentat el seu darrer projecte, en motiu de la reobertura del Atomium de Buxel·les, el passat 18 de febrer. Molècules de pluja, títol que li ha donat a l’escenografia dissenyada per l’espai infantil i pedagògic del museu, consisteix en una dotzena d’elements esfèrics penjats de la bòveda que es poden manipular per tal de construir espais on els nens puguin treballar, jugar, llegir, escriure, menjar i netejar-se.


Secret Strike Lleida 2