Saltar al contingut Saltar a la navegació

WALKSCAPE / RIU SEGRE

A càrrec de DUAE COLLECTIVE

10 H

La fascinació per les formes de la natura representa una font d’inspiració: explorar un lloc i submergir-s’hi amb tots els sentits, aprendre a observar els diversos elements que el componen i descobrir una combinació meravellosa d’ordre-caos, captar els ritmes i les transformacions de l’entorn… Es tracta d’un laboratori que posa el focus en el sentit del tacte, perquè la pell és l’òrgan del contacte, és el primer sentit que es desenvolupa i a través del qual es coneix el món en la infància. L’objectiu és establir un contacte autèntic i participatiu amb el que ens envolta, aprenent a explorar el món a través de materials quotidians, involucrant-hi tots els sentits, ampliant les nostres capacitats d’apropar-nos a la naturalesa de les coses, descobrir-la i conèixer-la sense prejudicis.

Duae Collective proposa un taller obert i col·lectiu per reflexionar sobre el concepte de paisatge fruit de la relació entre l’acció humana i l’evolució de la natura. De manera col·lectiva i caminant, experimentarem diferents maneres d’interpretar un territori tan complex com el que envolta l’espai fluvial del riu i la relació entre el medi rural i el natural.  

Entregarem a cada grup un EQUIP D’EXPLORADOR/ARTISTA amb una sèrie de materials necessaris per a l’estudi de l’ecosistema del riu. L’EQUIP anirà acompanyat d’un conjunt d’exercicis i instruccions que poden ser interpretats lliurement per cada grup.  

L’objectiu és que el taller sigui un espai on la pràctica artística incideixi en un espai social, emfatitzant la relació entre els participants i el paisatge a través de l’art.

Duae és una plataforma col·lectiva i col·laborativa amb seu a Barcelona que opera en el camp de la investigació visual contemporània, fundada el 2015 per Luna Coppola i Silvia Campidelli. Des de 2016 és artista resident a Fabra i Coats, Fàbrica de Creació. A partir de 2021 passa a ser projecte associat a Fabra i Coats, Fàbrica de Creació

El col·lectiu desenvolupa investigacions i projectes artístics amb un enfocament multidisciplinari i transversal, mitjançant l’ús del vídeo, la fotografia, les noves tecnologies, el dibuix, la cartografia, el so i les instal·lacions, i combinant un intercanvi de coneixements, dinàmiques col·laboratives, creativitat i qüestions mediambientals que exploren els encreuaments entre art, tecnologia, ecologia i ciència.

Duae és conegut per treballar en diversos contextos amb persones de diferents orígens i amb diferents professions, donant suport a la manera de treballar més inclusiva, oberta i cocreativa. A aquest efecte, al llarg dels anys, han desenvolupat molts mètodes i exercicis basats en la narració, la cartografia, els processos participatius, el pensament de disseny i les experiències compartides, que estimulen les converses creatives i obertes, necessàries en aquests contextos.

Duae Collective és un projecte independent que col·labora amb diverses institucions públiques, fundacions privades, museus i programes de residència, i que compta amb el seu suport.

Amb la col·laboració d’Apropa Cultura