Saltar al contingut Saltar a la navegació

941444 (BIELBOOKS).

A cura d'Anna Roigé.

Biel Books és una plataforma editorial a petita escala fundada per l’artista Gabriel Pericàs, el 2013. Funciona com a extensió de la seva pràctica en l’àmbit editorial, la investigació d’objectes i narracions en col·laboració amb companys artistes. Biel Books publica projectes d’art específics de llibres d’artistes espanyols i internacionals.

Fins ara, té set publicacions d’artistes com Antonio Ortega, David Bestué, Alex Reynolds, Mirari Echavarri, Gabriel Pericàs, Algirdas Seskus i Patricia Esquivias.

Es tracta de projectes que, sovint, són de col·laboració entre creadors, la qual cosa permet establir xarxes d’intercanvi i punts de trobada, traçar ponts entre generacions i generar projectes singulars.

El Centre de Documentació presenta aquest tipus d’exposicions amb l’objectiu de reflexionar al voltant de l’edició especial i els llibres d’artista, i per això els dedica un espai permanent.

Són mostres que giren entorn d’artistes que utilitzen el suport de la publicació per al seu treball o bé d’editorials que publiquen aquest tipus d’edicions.

Parlem d’exposicions d’edicions especials, llibres d’artista, editorials independents, projectes d’autoedició, edicions limitades o il·limitades, publicacions artístiques, revistes objecte, etc. I totes, amb unes opcions tècniques que poden abastar des de l’objecte únic fet a mà fins a la publicació digital que en permet una difusió màxima.