Saltar al contingut Saltar a la navegació

Cesc Grané. Making Friends.

«Making friends» reuneix, a tall de diorama, la col•lecció de personatges que formen l’imaginari de Cesc Grané.

La fascinació d’aquest il·lustrador català per la cultura i l’estil de vida japonesos el va dur a crear, fa nou anys, el seu primer personatge en 3D, una muntanya inspirada en la iconografia del dibuixant japonès Akira Toriyama en El Dr. Slump. Al llarg de tot aquest temps, ha anat perfeccionant la tècnica del modelatge digital, que li ha permès anar donant forma a tota una família de personatges i a la construcció dels escenaris que aquests habiten.

L’atracció de l’autor per tota aquesta iconografia el va dur a emprendre un viatge per l’Àsia el 2012 i a establir-se durant un any i mig a Tòquio. Gràcies a aquesta residència l’autor va poder entrar en contacte directe amb totes aquestes fonts, a les quals fins llavors havia pogut accedir des dels estereotips que ens arriben a Occident, els quals li van permetre enriquir tot el seu imaginari.

En l’exposició s’hi poden veure totes aquestes criatures i, per primera vegada, algunes abandonen el pla bidimensional i adquireixen fisicitat per conviure amb els espectadors en l’espai expositiu.

FerranElOtro

L’exposició de Cesc Grané té una extensió en forma d’intervenció permanent a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, dins dels Serveis de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia. Es tracta d’una acció que ha rebut el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Fitxers