Saltar al contingut Saltar a la navegació

Edgar dos Santos. Accionsmigrants.org

La Saleta de la Panera
Equipament Social
Panera 7, 25002 Lleida


Accionsmigrants.org és un recull de diferents accions desenvolupades pel col•lectiu migrant amb l’objectiu d’apropar i donar visibilitat a les seves problemàtiques, experiències i aportacions. Es prioritzen les pràctiques artístiques participatives que impliquin la interacció amb l’espai urbà i la ciutadania per tal d’estimular-ne la integració, la participació ciutadana i la reflexió espontània.

«Desvelant migrants» és el resultat del segon taller fet amb dones migrants.


L’activació del web vol servir de plataforma per a la difusió d’aquestes accions i de llançadora per a les que es puguin generar, ja sigui a través de nous tallers o a partir d’accions i propostes independents.

Aquestes accions s’han dut a terme a través de dos tallers dirigits per Edgar dos Santos, amb la col•laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, i del Centre d’Art la Panera, i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Paral•lelament a l’exposició, s’intervindrà en diferents espais per col•locar-hi les siluetes en gran i dotar així de més visibilitat les diferents propostes sorgides durant el taller. Aquests espais són:

Centre Cívic Plaça Ereta
Centre Cívic Pardinyes
Centre Cívic Secà
Centre Cívic Balàfia
Centre Cívic i Ludoteca del Centre Històric
Edifici Pal•las
Edifici Joventut
Escola d’Art Leandre Cristòfol
Solar Viu del Centre Històric
Universitat de Lleida (Cappont)

Edgar dos Santos és fotògraf i professor a l’Escola d’Art Leandre Cristòfol. Els seus projectes personals centren l’atenció en la relació de l’home amb la natura i l’espai que habita. La transformació del territori, el diàleg amb la natura, la percepció del paisatge i la seva representació són alguns dels temes dels seus darrers treballs.

Utilitzant preferentment la fotografia com a mitjà, alterna la realització de posades en escena amb plantejaments d’estil més documental.

Durant els darrers temps també s’ha dedicat a crear projectes participatius i d’inclusió social, utilitzant l’art i la fotografia com a eina integradora, per la qual cosa ha guanyat en diverses ocasions un ajut en la convocatòria estatal de Fundació “la Caixa” Art per a la Millora Social.