Saltar al contingut Saltar a la navegació

EXPOSICIÓ ITINERANT «PLOU, NEVA, PINTA»


Sala Trinitaris, Vilafranca del Penedès. Fins a l’11 de novembre


«Plou, neva, pinta» tracta d’apropar què és la pintura expandida a tot tipus de públic a través d’alguns dels seus artistes més representatius a l’Estat espanyol, amb la voluntat de donar claus a l’hora de preguntar-nos què defineix la pintura avui.

És una mostra organitzada des del Centre d’Art la Panera, amb una voluntat clarament pedagògica i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que itinerarà per nou centres d’art i museus de Catalunya.

Aquesta itinerància s’iniciarà a la Fundació Palau, ubicada a Caldes d’Estrac. Per explorar les derives de la pintura, aquesta exposició es distribueix en quatre apartats —el marc, el suport, el color i el gest—, que porten el nom d’aquells elements que han caracteritzat històricament la pintura, amb l’objectiu de descobrir quines noves aproximacions hi realitzen diferents artistes presents a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i a la Fundació Palau.

Cadascun dels quatre apartats està acompanyat per breus citacions d’autors que aporten noves vies d’exploració al mitjà pictòric, com ara el filòsof Jacques Derrida o artistes com Piero Manzoni, Yves Klein o Allan Kaprow, el pensament dels quals es reflecteix a través d’aquestes citacions. 

L’exposició incorpora la intervenció gràfica del dissenyador Iván Bravo, que ha estat especialment pensada d’acord amb els objectius d’aquest projecte, que gira al voltant de la pintura contemporània.

Artistes: 

Jordi Colomer, Finestres III, 1992

Ignasi Aballí amb Pell, 1995-2011 i Reflexions I, 2004. 

Belén Uriel amb Indoor-Landscape 2, 2004.  

Miquel Mont amb Sol-Mur I, 2003. 

Ignacio Uriarte amb Blocs, 2008 i The A-cycle, 2007-2008. 

Fitxers