Saltar al contingut Saltar a la navegació

Jetztzeit (el temps d’ara) + L’Esquena de l’àngel

A cura de Manuel Segade

Partint de la col·lecció d’art contemporani "CV Colección", vàrem convocar un concurs restringit de comissariat, que finalment han guanyat ex aequo Manuel Segade i RMS La Asociación.

Els dos projectes guanyadors formaran un cicle expositiu que ens permetrà analitzar, d’una banda, la tasca del col·leccionista, i de l’altra, el treball comissarial.


Aquesta primera exposició del cicle reivindica la importància del col·leccionisme en la supervivència de l’art contemporani i el rol del col·leccionista en la definició del seu fons, en funció de la pròpia experiència vital i del context.
Per tal d’articular aquest propòsit, el comissari es remunta a la tradició renaixentista, segons la qual els aristòcrates decoraven amb les seves cartes astrals els sostres dels gabinets on conservaven les col·leccions. Partint de l’estructura reticular d’aquestes cartes astrals, la planta hipòstila de la Panera acollirà una selecció d’obres de la CV Colección segons una classificació de coneixements, disciplines, sabers, tecnologies i arts, que ens permetrà profunditzar en els seus continguts i la seva relació amb el context social, econòmic, polític i cultural que les ha generat.
Finalment, de manera paral·lela, Manuel Segade proposa una segona part de l’exposició, amb el títol «L’Esquena de l’Àngel», que ocuparà la primera planta de la Panera. Aquesta continuació indaga les possibilitats de futur de la col·lecció a partir d’una tria de treballs que plantegen una relació crítica amb l’herència de la modernitat, com ara la idea de progrés il·limitat o la difícil pervivència del binomi art/vida.Ignasi Aballí , David Adamo, Lara Almarcegui, Allora & Calzadilla, Fikret Atay, Bestué / Vives, Iñaki Bonillas, Candice Breitz, Alejandro Cesarco, Ángela de la Cruz, Keren Cytter, Rineke Dijkstra, Sean Edwards, Haris Epaminonda, Leandro Erlich, Patricia Esquivias, Ceal Floyer, Andreas Fogarasi, Cyprien Gaillard, Regina José Galindo, Ryan Gander , Dora García, Rubén Grilo, Gusmao/Paiva, Emily Jacir, Terence Koh, Friedrich Kunath, Gabriel Kuri, Elad Lassry, Maria Loboda , David Maljkovic , Fran Meana, Adrian Melis, Asier Mendizábal, Jonathan Monk, Adam Pendleton, Paloma Polo, Wilfredo Prieto, Dan Rees, Alexandre Singh, Jack Strange, Iris Touliatou, Martin in’t Veld, Haegue Yang

Fitxers