Saltar al contingut Saltar a la navegació

Jordi Colomer. X VILLE

Arts Santa Mònica. Espai Residència

Jordi Colomer és el guanyador de la 1a Edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i l’Arts Santa Mònica. En el marc del Festival LOOP Barcelona 2015 Colomer estrena el seu últim treball ‘X-VILLE’ el dijous 28 de maig a les 20h a l’Arts Santa Mònica, un vídeo que gira entorn les utopies i la seva capacitat per a concentrar multituds.
Amb aquest premi es vol impulsar la coproducció d’un projecte que, en l’àmbit de les pràctiques contemporànies, incorpori el vídeo com a element únic en el conjunt de la proposta. L’objectiu és desenvolupar accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, i incrementin la visibilitat en el territori i la presència internacional.  Al principi de ‘X-VILLE’  una jove diu: ‘El nostre temps és un temps d’utopies. N’hi ha moltes: la ‘American Way of Life’, el Comunisme o els Drets Humans. Totes tenen la capacitat de mobilitzar les masses’.” El vídeo està inspirat en diversos textos del filòsof i arquitecte utòpicYona Friedman, específicament en el seu llibre ‘Utopies realitzables’ (1974), una obra que promou formes alternatives d’organització de les grans ciutats com a resposta col•lectiva a la insatisfacció. El vídeo de Colomer es construeix a través de situacions col•lectives, recreant imatges de formes alternatives d’organització per a la metròpolis.
‘X VILLE’ ha estat produït per: LOOP Barcelona, Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica (Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya), Jardins-Fabriques [Annecy], Fondazione Sandretto Re Rebaudengo i CO producciones [Barcelona-Paris]; en col.laboració amb: ESAAA [Annecy], Fondation Salomon pour l’Art Contemporain [Annecy], Col.lecció Banc Sabadell, Frac Languedoc-Roussillon i Villeneuve la série [Grenoble]. (*)
La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya està configurada per:  ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies; Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat; Centre d’Art La Panera, Lleida; M|A|C Mataró Art Contemporani; Lo Pati  Centre d’Art Terres de l’Ebre; Fabra i Coats-Centre d’Art Contemporani de Barcelona; i El Teler de Llum Centre d’Art, Tarragona. X-VILLE Jordi Colomer 2015 Video, 28′, colour, sound Master 4K 16:9.