Saltar al contingut Saltar a la navegació

Lletres d’estudi

A cura d'Enric Jardí

Aquest és un recull de les lletres creades per alumnes del màster de Tipografia Avançada de l’Escola Eina de Barcelona des de l’any 2003.

La creació d’una família, un alfabet o a penes unes quantes lletres és una de les tasques essencials d’aquest curs. Aquest exercici, que dura uns quants mesos, permet als estudiants conèixer de prop lletres com segurament mai no ho han fet abans. Mirar-se els caràcters de prop, saber com estan fets o entendre les parts que els componen és un dels treballs més fascinants que pot experimentar tot aquell que estimi la tipografia. Entendre que cada lletra és individual, que respon a una evolució formal individual al llarg de la història, però que alhora ha de mantenir una coherència amb la resta de l’alfabet, és el secret d’un bon alfabet, el qual després podrem usar per llegir amb claredat i sense que cridi l’atenció.

José Manuel Urós, Laura Maseguer i Íñigo Jerez han estat durant aquests onze anys els professors d’aquesta assignatura. El que veureu és només una mostra del treball que han fet que més de cent cinquanta alumnes duguessin a terme.

Fitxers