Saltar al contingut Saltar a la navegació

Oh! Un retrat. D'Elisa Munsó

A cura d'Helena Ayuso

Espai miniPanera

Aquesta proposta expositiva acull 34 il·lustracions realitzades per Elisa Munsó. «Oh! Un retrat» mostra diverses persones pioneres en la nostra societat que han canviat i marcat la història del segle xx i de l’actualitat. Persones apassionades de la vida, que, ja sigui pels seus invents, descobriments o fets personals, han generat un canvi que actualment ja es denota en el nostre dia a dia. Descobrirem noves aportacions a diverses ciències i disciplines, com l’astronomia, la informàtica, la música, el cinema, l’esport, el dibuix, la il·lustració, el còmic, la medicina, etc. Al terra hi trobem els noms d’aquestes persones; llegint-los podem identificar-ne alguns retrats.

I a tu, què t’agradaria canviar del nostre món? Quina és la teua passió? Et convidem que et posis davant del mirall i et facis un autoretrat. Digues el teu nom i el que t’agradaria fer. Pots publicar el teu autoretrat amb l’etiqueta #retratsminiPanera, posant-hi nom i cognoms, any de naixement, i l’acció o fet important que t’agradaria dur a terme. També ens ho pots fer arribar a educaciolapanera@paeria.cat.

La miniPanera es complementa amb la col·laboració de Gerard Joan, el nostre tipògraf en residència 2023. Ell és l’encarregat de dissenyar el títol de l’exposició tenint en compte el projecte expositiu d’Elisa Munsó. Aquesta creació tipogràfica, ell la descriu com una creació que es combina simultàniament en una forma harmònica, senzilla i memorable. El títol parteix del concepte de les tires de rodets de fotografia analògica; aquesta pel·lícula es va tallant a 45 graus, i es va disposant a l’espai per tal de construir cada lletra. És una tipografia geomètrica, feta a partir de mòduls, que contrasta amb la part més gestual de les il·lustracions de l’Elisa.

Elisa Munsó Griful (Lleida, 1983) és llicenciada en Belles Arts i està especialitzada en escultura. Actualment treballa com a il·lustradora i té el seu propi estudi i galeria especialitzada en il·lustració a Barcelona, El Diluvio Universal. Combina el seu treball personal amb projectes per a editorials, agències de comunicació i productes. Les seues il·lustracions tenen un dibuix característic en què el traç per configurar els personatges és reconegut com un estil propi.

Finalment, rebem el suport de la Biblioteca Pública de Lleida amb el préstec d’algunes publicacions, a través de les quals els més petits poden descobrir nous coneixements sobre les persones que presentem i sobre d’altres de noves que descobrirem.

Fitxers