Saltar al contingut Saltar a la navegació

PICNIC Editorial

El Centre de Documentació, amb l’objectiu de reflexionar al voltant de l’edició especial i els llibres d’artista, dedica un espai permanent a realitzar mostres vinculades amb aquesta temàtica.

Pícnic Oficina de Creació va néixer el 2006 de la mà de Lola Puértolas, Elena R. Alcoba, Máximo Tuja, Cless i Rubén B., que, atrets pel món de l’edició, van fundar el 2007 una petita editorial que van unir a les activitats d’arquitectura i disseny. El seu objectiu principal és donar format imprès i expositiu a la cultura contemporània relacionada amb l’art urbà, la il·lustració i la fotografia.

El catàleg de l’editorial aposta per la qualitat i per la selecció d’autors joves amb punts de referència que amplien la visió de la realitat, d’aquelles altres realitats que amb massa freqüència solen romandre ocultes. Així han sorgit “AAAAA”, una col·lecció de llibres d’il·lustració i assaig editada en blanc i negre, i una sèrie de zines en color i en blanc i negre que en ocasions són monogràfics i que de vegades es converteixen en el suport de projectes de col·laboració entre diferents artistes.

Per a Pícnic el repte, i sobretot la principal tasca, és aguditzar la vista per recollir noves obres, tot estimulant la crítica i impulsant la recuperació de certs recursos perduts del món de l’art.