Saltar al contingut Saltar a la navegació

Sons gràfics

Tipografies, fotografies, il·lustracions, colors singulars, formats especials i idees suggerents, són paraules que ens venen al cap quan parlem de sons gràfics.

El disseny i la música sempre han anat de la mà. La indústria musical i el packaging sempre han estat lligats. Un CD, un vinil, etc., es revalora al cap dels anys, però no només per la música que conté, sinó també pel seu embolcall.

És tan important el disseny de les portades que fins i tot molts artistes, il·lustradors i dissenyadors s’han especialitzat en aquest terreny.

El que importa és no deixar un disc tot just acabat de comprar a la prestatgeria, o en una capsa; cal que sigui diferent a la resta, especial, i no tan sols una capsa de plàstic que conté música.  Les companyies discogràfiques han hagut de buscar noves vies per incitar els consumidors a comprar productes musicals, i més avui en dia, amb la popularitat de les descàrregues musicals.

D’aquesta manera, el packaging s’ha convertit en un nou suport per a l’art. Cada «capsa» és com una petita obra d’art que podem tenir a casa nostra i, alhora, és una manera de diferenciar-los els uns dels altres, una nova manera de reflectir l’actualitat i, sobretot, la música que contenen i, en definitiva, els nostres temps.

En aquesta petita mostra podrem veure com diferents artistes, fotògrafs, il·lustradors, dissenyadors… han creat algunes de les portades dels discs que podem escoltar actualment.

Javier Aramburu-Le Mans, La Buena Vida / Albert Aromir - Bedroom / Txarly Brown - Makala / Chris DeLorenzo - The Mighty Fools / ferranElOtro - Tu madre / Folch Studio - Mishima / Inocuo -Sólo Los Solo / Latipa - Cabo San Roque / Gérard Lo Monaco - Mañana Music / Jorge Primo - Dotore, Rutina Idiosincrásica / Rafamateo - Cosmosound2 / Juanjo Sáez  - Los Carradine / Setanta - Joe Crepúsculo / Sixis - Chop Suey / SOPA Graphics - Vargas / Àlex Trochut - Rolling Stones / Vasava - Chop Suey, Pau Torres / Xocoa - Gigi el Amoroso / Pau Riba

Naive / Sones / Vanessa Pellissa / g3grecords

Fitxers