Saltar al contingut Saltar a la navegació

DANIEL GARCÍA-ANDÚJAR

Homesession, amb l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida i la Facultat d’Educació Psicologia i Treball Social de la UdL, amb col·laboració del Centre d’Art la Panera (Lleida) organitzen en una segona edició, d’un singular projecte transdisciplinar que vol posar al servei de la tecnologia la creativitat i el món social, buscant solucions a conflictes reals de la nostra societat, des de la tecnologia però d’una manera creativa.

Per aquest motiu, treballen entitats culturals i graus de ciències i humanitats per normalitzar els equips de treball transversals transferint metodologies d’investigació de projectes artístics.

L’objectiu és crear sinergies entre el món acadèmic, de la cultura i la creació, on puguin investigar conjuntament artistes i futurs enginyers i educadors socials.

Daniel G. Andúja realizará una Artist Talk el 6 de març i in Workshop els díes 6,12 i 13 de març amb els estudiants.

Daniel G. Andújar (Almoradí, Alacant, 1966), artista, activista i teòric de l’art, considerat un dels pioners i principals exposnents del Net.art de l’Estat espanyol. Des de 1996 desenvolupa el projecte TTTP (Technologies tit he People). El seu treball, que es mostra tant en xarxa com en l’espai públic, està proveït d’un fort contingut crític. La temàtica de les seves obres abasta des de la desmitificació de la democràcia de la xarxa, fins a la cerca de formes de desenmascara estratègies manipuladores de poder, tant de l’ecònomic com del polític, oferint recursos perquè els ciutadans puguin trobar discursos i eines alternatiu al poder dominant.

És el creador de les anomenades pàgines blanques e-(e-sevilla o e-barcelona, entre d’altres) que van esdevenir plataformes de reflexió ciutadan des d’un determinat àmbit cultural. Fou representant del Pavelló de Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venència (2009) i Documenta 14 de Kassel i Atenes (2014), així com també una gran mostra retrospectiva la MNCARS al 2015, de la que el comissari Valentín Roma s’ha plantejat la continuació en dues mostres més al Centre del Carme (València), i al Centre de la Imatge de la Virreina (Barcelona), encara per realitzar.

Data: 6-13 de març 2019

Alumnes: Grau Educació Social, Enginyeria informàtica de la Universitat de Lleida

Organitzen: Homesession, Centre d’Art la Panera, Universitat de Lleida.