Saltar al contingut Saltar a la navegació

1 DIA CAMINANT AL VOLTANT DE 8 FINQUES

A CÀRREC D'OLGA OLIVERA-TABENI

10-17 H

Fent referència a la peça Trenta-quatre dies caminant al voltant de trenta-quatre finques, es tracta d’activar part d’aquest recorregut, que al·ludeix a algunes de les propietats de Dolors Codina i Arnau, la primera alcaldessa catalana.

A «1 dia caminant al voltant de 8 finques», visitarem aquests espais per caminar-hi a través, com proposa l’obra. Tractarem de buscar els límits d’aquestes finques, els seus marges, per caminar-hi, com a acció senzilla, plena de tensions, les que sorgeixen entre una finca i l’altra, però alhora de possibilitats i descobriments —de les restes d’antigues edificacions, fites, plantes ruderals o vells arbres que han entrat en obsolescència. 

Per completar l’itinerari entre marges i camps, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, transformarem aquestes plantes ruderals i els fruits dels antics arbres en un dinar - viatge gastronòmic amb productes exclusivament locals, per reivindicar que el paisatge és gastronomia i cultura, i també aquell element a voltes intangible que ens identifica com a societat i com a poble. 

 

OLGA OLIVERA-TABENI

Partint de processos d’investigació, i des d’un art volgudament social i polític —a cops històric, filosòfic o en l’encreuament—, s’endinsa en projectes de caràcter visual, intentant conservar aquest vessant d’investigació, de documental. 

S’interessa pel discurs en procés, també des de la natura, la ruralitat i la necessitat de comprendre els significats que li atribuïm o imposem, anant sempre als límits, a les franges d’allò que no volem mirar ni veure, per obrir-hi preguntes, interrogants o pensar possibilitats d’un nou món.

 

COL·LECTIU EIXARCOLANT

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments i de desenvolupament socioeconòmic més sostenible, ètic i just, i empra com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

 

Des de 2016, realitzen projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació i l’assessorament, per fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es dugui a terme de manera sostenible i ètica.