Saltar al contingut Saltar a la navegació

AIXÒ HO CANVIA TOT. CONVERSES SENSE GUIÓ PER IMAGINAR POSSIBLES FUTURS DESPRÉS DE LA PANDÈMIA. JORNADES VIRTUALS DE PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES COMUNITÀRIES EN RESIDÈNCIES PER A GENT GRAN

Geografia i Memòria, és un projecte amb el suport de l’ajut "Art for Change 2019" de l’Obra Social de la Caixa, a càrrec d’Albert Potrony, amb l’acompanyament del Centre d’Art la Panera, destinat a residents, professionals i familiars de la Residència Balàfia II (Lleida).       

A grans trets el projecte cerca una millora relacional entre familiars, professionals i usuaris, a través de l'art contemporani, per incentivar altres formes de comunicació a les habituals, provocar experiències que creïn xarxa, i empoderin i visibilitzin a tots els participants més enllà dels murs de la residència.

L’esclat de la crisi sanitària del COVID-19 ens empeny a parar, repensar i compartir, per abordar la complexitat d'aquesta crisi i els seus efectes en les persones residents i professionals de les llars.

Quines són les noves necessitats, sorgiden arran la pandèmia, que un projecte artístic col·laboratiu, amb persones grans institucionalitzades pot donar resposta, en un moment en què, la interacció física no és possible?

Clàudia Rius. Periodista cultural i creadora de continguts digitals.

Albert Potrony. Artista i responsable del projecte Geografia i Memòria - Demència, Resistència i Solidaritat. 

Roser Sanjuan. Responsable de Programes Públics Centre d’Art la Panera.

Seth Pimlott. Artista i mediador de processos col·laboratius.

Marijke Steedman. Comissari – New Town Culture Programme. Culture and Recreation, Policy and Participation. London Borough of Barking and Dagenham.

Guillem d’Efak.Director de Comunicació (i RSC) de l'Institut Català de la Salut i Coordinador de l'Estratègia Arts en Salut de l’ICS.

Dra. Conxa Tous. Directora de la Residència i Centre de Dia per a la Gent Gran Balàfia II (Lleida).

Idoia Balboa. Treballadora Social de la Residència i Centre de Dia per a la Gent Gran Balàfia II (Lleida).

Pilar Valles. Gerocultora de la Residència i Centre de Dia per a la Gent Gran Balàfia II (Lleida).

Vanesa Aresté. Psicòloga. coordinadora del Equip d’Atenció Psicosocial de l’Hospital Jaume Nadal Meroles.

Maria López. Auxiliar infermeria Hospital Jaume Nadal Meroles.

Dra. Anna Soldevila. Professora Agregada. Departament de Pedagogia. Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social. Universitat de Lleida.

Rachel Hughes.  Lecturer in Social Work, Goldsmiths, University of London i col·laboradora en el programa NEW TOWN CULTURE.

Fitxers