Saltar al contingut Saltar a la navegació

Pòsters

A causa de la renovació gràfica i de les actuals reconsideracions sobre l’espai expositiu, la Panera presenta una selecció de pòsters tractats com a nou suport artístic dels següents artistes: Ignasi Aballí, David Armengol / Pauline Fondevila, Erick Beltrán, David Bestué / Marc Vives, Cristina Buendía, Pauline Fondevila, Dora García, Javier Peñafiel i Abigail Lazkoz.

Estem vivint una situació de renovació del món de l’edició gràfica com a suport artístic, cosa que fa que sorgeixi una sèrie de publicacions que han estat concebudes per a una major distribució i consum d’art més enllà de les grans institucions museístiques. Es tracta de nous formats de difusió que qüestionen la tradició de l’escena editorial en l’art, produccions barates que trenquen amb les edicions limitades, signades i numerades, etc.

Això ha estat possible gràcies a les noves tecnologies, que permeten que aquestes edicions es moguin sense finalitats comercials i se’n facin distribucions àmplies i massives. Són el paradigma de l’edició impresa de baix cost.

Aquestes publicacions ens aproximen a altres maneres d’entendre l’actualitat, les notícies, els nostres temps, la vida quotidiana...

PÒSTERS

Ignasi Aballí
Inventari (malalties oculars)
Pòster editat des del CASM (Centre d’Art Santa Mònica), que tracta d’un inventari de malalties oculars.

David Armengol /Pauline Fondevila
Share the Darkness, 2005
Es tracta d’una col·lecció de referents del món de la música i de l’art produïda dins el marc del projecte Se Busca per Hangar Obert.

Erik Beltrán
Aplause rojo/verde, 2004 i Ríndete, 2006
Aplause rojo/verde són un parell de pòsters que reprodueixen el comunicat de premsa emès des de la Casa Blanca en motiu de la trobada entre Bush i el president Fox de Mèxic i Ríndete són tres cartells que recullen un seguit d’instruccions i ordres de tall ètic-social que porten a un extrem absurd l’excessiva normativitat de la societat contemporània.

David Bestué i Marc Vives
Moments rellevants..., 2006
El primer dels pòsters encarregat des del CASM ens mostra una selecció dels moments que ells creuen rellevants de la història de Catalunya pel que fa a aspectes polítics, culturals i populars, i tot en forma d’auca.

Cristina Buendía
Sense títol, 2006
Es tracta del segon dels pòsters editat pel CASM, on, darrere d’un dibuix esteganogràfic, s’hi amaga una reflexió sobre l’assetjament escolar.

Pauline Fondevila
November song, 2006
Aquest projecte sorgeix del Laboratorio 987, del MUSAC de Lleó, i ha estat concebut com una cançó que combina diferents referents culturals, com el còmic, la música pop, la nouvelle vague, etc. En aquest cas, s’inspira en les pintures de la Real Colegiata de San Isidoro de Lleó, concretament en les que representen el mes de novembre.

Dora García
Mujer fumando, principios de los ochenta, archivo BStU, antiguo archivo de la policía política de la RDA, 2007
És el cinquè dels pòsters editats pel CASM. Forma part del seu darrer projecte, que tracta sobre els arxius de la Stasi, la policia secreta de l’antiga Alemanya de l’Est.

Javier Peñafiel
La Universitat de Barcelona cada any presenta un pòster en motiu de Sant Jordi. Aquest és el presentat per Javier Peñafiel l’any 2007.

Abigail Lazkoz
Esconde la mano
Es tracta d’un projecte realitzat per al Laboratorio 987, del MUSAC de Lleó, que reflexiona sobre una qüestió que defineix els comportaments dels adults: “tirar la pedra i amagar la mà”.

Agraïments: Galeria Estrany de la Mota, Galeria ProjectesD, MUSAC, CASM, UB, CGAC i a tots i totes els i les artistes participants.

Fitxers