Saltar al contingut Saltar a la navegació

Cigonyes, humans, migracions, habitatges, residus, toxines, infraestructures i patrimoni. Eduard Ruiz

La ciutat de Lleida acull la colònia de cigonyes blanques més gran de tot Catalunya, i una de les més importants del sud d’Europa. Només l’any 2019 es van censar 168 nius ocupats per 288 cigonyes, i hi van néixer 268 polls. Al Pla de Lleida hi viuen 1.200 cigonyes repartides en 500 nius.

Les cigonyes es troben inscrites en un conjunt de qüestions jurídiques, mediambientals, simbòliques, culturals, socials, mitològiques, turístiques i folklòriques. Partint d’aquesta assumpció, aquest projecte educatiu, en què col·laboren el Centre d’Art la Panera en residència artística amb l’Institut Màrius Torres de Lleida, té per objectiu analitzar, a través de l’art, les condicions de vida d’aquestes espècies al territori de Lleida; copsar les interaccions vitals i letals entre les cigonyes i els humans; entendre com aquesta comprensió transforma les nostres maneres de sentir, pensar i actuar, i desenvolupar una relació més sostenible amb altres espècies en entorns urbans.

 

Projecte ideat per Eduard Ruiz i Christian Alonso i coordinat per Roser Sanjuan.

Amb la participació dels alumnes de 2n de batxillerat artístic i l’equip docent d'Arts de l’INS Màrius Torres (Lleida).

Amb el suport de «Subvencions per als programes municipals d’arts escèniques, música i arts visuals en l’àmbit de l’ensenyament reglat» del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.